Asiaa kuntosalista

Julkaistu 25.09.2020

Pitkään odotetun kuntosalin lähestyvä avaaminen on herättänyt paljon kiinnostusta, mikä on tietysti hyvä asia. Keskustelusta on kuitenkin saattanut joillekin syntyä virheellisiä käsityksiä, joita on tarpeen oikaista.

Ensinnäkin on huomattava, että kunta ei vastaa kuntosalin toiminnasta, vaan on ainoastaan sitoutunut ostamaan kuntosalin palveluita tietyllä summalla edistääkseen kuntalaisten hyvinvointia. Nämä ostettavat palvelut on kohdistettu määrätyille ryhmille, jotka muuten eivät välttämättä tarvitsemiaan kuntosalipalveluita pystyisi tai osaisi hankkia. Näitä ryhmiä ovat esimerkiksi vammaiset tai syrjäytymisvaarassa olevat, mutta toisaalta sopimuksen ansiosta myös koululiikunnan yhteydessä päästään tutustumaan kuntosaliin.

On kuitenkin hyvä muistaa, että Fit Pihtipudas on yritys, minkä vuoksi sen täytyy pystyä ylläpitämään kannattavaa toimintaa. Kuntien itse ylläpitämien kuntosalien kustannuksia katetaan yleensä verovaroilla, minkä vuoksi niiden hinnat ovat käyttäjille erityisen alhaiset. Toki Pihtipudaskin mielellään tarjoaisi kuntosalikortin kaikille kuntalaisille vaikka ilmaiseksi, mutta nykyisessä taloudellisessa tilanteessa se ei ole mitenkään mahdollista.

Toimiakseen kannattavasti yritys joutuu laskemaan tarkoin palveluidensa hinnat. Hintojen taustalla ovat luonnollisesti yrityksen toiminnan kustannukset, jotka harvoin ovat toimintaa suunniteltaessa täysin tiedossa. Myös Pihtiputaalla kuntosalin käynnistämisen aikana on jouduttu toteamaan alkuperäisen kustannusarvion olleen osittain liian optimistinen. Siksi suunnitteluvaiheessa keskustelussa esiintyneitä alustavia hintoja on jouduttu tietyiltä osin tarkistamaan.

Ei myöskään tule unohtaa, että kuntosali on parhaillaan vasta ennakkomarkkinointivaiheessa. Nyt julkaistun hinnaston palvelupaketit eivät tule jäämään ainoiksi, vaan uusia vaihtoehtoja tullaan tuomaan tarjolle kysynnän mukaan. Samoin erilaiset ryhmäliikunnan palvelut ovat vielä suunnitteluvaiheessa ja niistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Loppujen lopuksi tärkeintä on kuitenkin se, että saamme viimein monipuolisesti eri käyttäjäryhmiä palvelevan kuntosalin, jonne kaikki ovat tervetulleita ikään tai kokoon katsomatta. Kannattaa siis tulla ainakin tutustumaan kuntosalin moniin mahdollisuuksiin. Rakennusvaiheessa olevaa kuntosalia voi käydä katsastamassa ensimmäisen kerran jo tänä lauantaina klo 11 – 14.

 

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta