Kaavoitus

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Pohjoisen Keski-Suomen rakennemallihanke

Pohjoisen Keski-Suomen rakennemallihanke
Lue lisää kuvaa klikkaamalla

Pohjoisen Keski-Suomen rakennemallityöllä tavoitellaan lisää elinvoimaa ja yhteistyötä

Pohjoisen Keski-Suomen kahdeksan kunnan alueelle laaditaan alueen vetovoimaisuutta edistävä ja kehityspotentiaalia hyödyntävä maankäytön suunnitelma – rakennemalli. Rakennemalli ohjaa kuntien maankäyttöä yleispiirteisesti ja toimii tulevan yleiskaavoituksen pohjana. Rakennemallityöhön osallistuvat Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi ja Viitasaari. Työ on käynnistynyt keväällä 2018 tavoitekeskusteluilla ja rakennemallin on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2019.

Yhteisen suunnitelman tavoitteena on tuottaa kahdeksan kunnan alueelle kokonaisnäkemys siitä, mitä asioita halutaan erityisesti yhdessä kehittää, millainen on toivottu aluerakenne ja mitä ovat jokaisen kunnan erityisvahvuudet, joita tulee tukea.

Rakennemallityön tarkoituksena on erityisesti saada Pohjoiseen Keski-Suomeen uusia investointeja, matkailutuloa, tulomuuttoa, verotuloja ja hyvinvointia!

 

 

Rupon asemakaavan osittainen kumoaminen

 

Rupon asemakaavan osittainen kumoaminen hyväksytty kunnanvaltuustossa

Pihtiputaan kunnanvaltuusto on hyväksynyt kokouksessaan 29.4.2019 §29 Rupon asemakaavan osittaisen kumoamisen korttelin 404 tonttien 2-6 osalta (MRL 52§).

Hyväksymispäätökseen on haettu muutosta valittamalla Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

 

 

Hae sivustolta