Yksityistiet

Ajankohtaista yksityistieasioissa

3/2020 Yksityisteiden kunnossapitoavustus – kokoukset

Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaan yli 10 hlö yleisötilaisuuksia tulee välttää.

Kunnossapitoavustushakemuksen jättäminen Pihtiputaan kunnalle tai Viitasaaren kaupungille ei edellytä tiekunnan kokousta vaan hakemuksen liitteineen voi koota ja jättää tiekunnan puolesta esimerkiksi puheenjohtaja tai muu edustaja.

Kunnossapitovuoden 2019 kunnossapitoavustusten haku on avoin ja hakemukset tulee jättää 17.4.2020 mennessä sähköpostitse osoitteeseen viitasaaren.kaupunki@viitasaari.fi tai pihtiputaan.kunta@pihtipudas.fi. Hakemukset paperisena voi toimittaa halutessaan myös kaupungin- tai kunnanvirastolle.

 

3/2020 Ely-keskus tiedottaa

Yksityisteiden parannushankkeisiin on saatavilla nyt hyvin valtionavustusta (Keski-Suomi)

Yksityisteiden valtionavustuksiin on vuodelle 2020 varattuna Keski-Suomeen noin 1,5 miljoonaa euroa. Tiekunnissa onkin järkevää aktivoitua parantamistarpeessa olevien teiden kunnostamiseen juuri nyt. Hakemuksia voi jättää ympäri vuoden. Avustusmäärä voi olla siltahankkeissa 75 % ja muissa perusparannushankkeissa 50 % todellisista kustannuksista.

https://www.ely-keskus.fi/web/ely/-/yksityisteiden-parannushankkeisiin-on-saatavilla-nyt-hyvin-valtionavustusta-keski-suomi-

 

2/2020 Kunnossapitoavustukset vuoden 2019 kuluista

Kunnossapitovuoden 2019 kunnossapitoavustusten haku on avoin ja hakemukset tulee jättää 17.4.2020 mennessä sähköpostitse osoitteeseen viitasaaren.kaupunki@viitasaari.fi tai pihtiputaan.kunta@pihtipudas.fi. Hakemukset paperisena voi toimittaa halutessaan myös kaupungin- tai kunnanvirastolle. Avustusmääräraha pyritään jakamaan kokonaisuudessaan kaikille hyväksytyille hakijoille ja myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Kuulutus avustuksesta

Kirje tiekunnille

Hakemuslomake (XLS)

Hakemuslomake (PDF)

 

2/2020 Uusi yksityistielaki

Yksityistiet ovat merkittävä osa Viitasaaren ja Pihtiputaan liikenneverkkoa ja Pihtiputaan kunta sekä Viitasaaren kaupunki avustavat alueensa yksityisteiden kunnossapitoa teknisen lautakunnan talousarvioon varatuin määrärahoin.

Uusi yksityistielaki on tullut voimaan 1.1.2019 korvaten v.1963 voimaan tulleen lain yksityisistä teistä. Uudessa yksityistielaissa avustuskriteereillä kannustetaan yksityisteitä järjestäytymään, koska katsotaan, että järjestäytynyt tiekunta toimii ammattimaisemmin tienpidossa (esim. Yksityistielaki §50 ja §84)

 

Hae sivustolta