Asuminen, rakentaminen ja ympäristö

Sähkökatkot

Tälle sivulle kerätään tietoa sähkön säästämisestä sekä toiminnasta talvelle 2022-2023 ennakoitujen, mahdollisten sähkökatkojen aikana.

Yleistä tietoa varautumisesta ja sähköpulasta on työ- ja elinkeinoministeriön sivulla. Vinkkejä sähkön säästämiseen on koottu Astetta alemmas -kampanjan sivulle.

Sähkönjakelu
Kantaverkkoyhtiö Fingridin verkkosivuilla on yleistä tietoa sähkönjakelusta ja sähköpulasta sekä eri toimijoiden rooleista ja vastuista. Kantaverkkoyhtiö ohjeistaa alueellisia sähköverkkoyhtiöitä.

Pihtiputaalla toimii yksi sähköverkkoyhtiö, Elenia Verkko. Elenian sivuilla on tietoa sähkökatkoihin varautumisesta ja toiminnasta niiden aikana. Suosittelemme tilaamaan myös häiriöviestit Elenia Aina -verkkopalvelusta. Häiriöviesteillä verkkoyhtiö tiedottaa ajantasaisesta tilanteesta.

Kotivara
Varaa kotiisi niin kotivaraa eli ruokaa, vettä, lääkkeitä, käteistä rahaa sekä muita sähkökatkon aikana tarvittavia asioita. Kotivarasta voit lukea sivustolta 72tuntia.fi.

Vedenjakelu
Pihtiputaan keskustaajamassa, vedenjakelusta vastaa Pihtiputaan Lämpö ja vesi Oy. Palvelutiedotteet, joilla yhtiö tiedottaa häiriöistä, voit tilata Pihtiputaan Lämpö ja vesi -verkkosivuilta.

Kyläkunnilla toimii useita vesiosuuskuntia. Huolehdi, että puhelinnumerosi on ajantasalla vesiosuuskunnan tiedoissa.

Hae sivustolta