Ruoka- ja puhtauspalvelut

Puhtauspalvelut

Puhtauden tekijät

Ruoka -ja puhtauspalvelut on teknisen lautakunnan hallinnoima tukipalveluita tuottava yksikkö. Puhtauspalveluissa parinkymmenen työntekijän henkilöstö tuottaa puhtauspalveluita kunnan omistamissa ja hallinnoimissa kiinteistöissä reilun 19 000 m2 alueella. Pihtiputaalla työskentelee yksi esimies ja Wiitaunionin yhteinen ruoka-ja puhtauspalvelupäällikkö.

Toiminta-ajatus

Tavoitteena on taata terveelliset, viihtyisät ja turvalliset tilat. Toteutamme palvelun taloudellisesti ja tehokkaasti hyvillä välineillä, ajanmukaisilla menetelmillä ja koneita hyödyntäen. Ammattitaitoisella siivouksella saavutetaan hyvä sisäilman laatu ja edesautetaan pintojen kunnon ylläpitämisessä. Palvelun keskipisteessä on tyytyväinen asiakas.

 

Palvelut

Tuotamme ylläpitosiivous-, perussiivous- ja remonttisiivouspalveluita. Työajan suunnittelussa käytetään apuna siivoustyönmitoituksia. Mitoitukset ovat pohjana siivoustyöohjeille, joiden mukaan työt on suunniteltu päivä- ja viikkoaikatauluun. Näin taataan tasalaatuinen ja kustannustehokas palvelu. Puhtauspalvelut sisältävät ammattisiivoukseen suunnitellut koneet, välineet ja näiden huollon, puhdistusaineet, saniteettipaperit sekä käsienpesuaineet ja käsihuuhteet sekä näiden annostelijat. Sisääntuloaulojen vaihtomatot kuuluvat palveluun.

 

Korkean laadun takana

Puhdistusaineet ja -välineet hankitaan keskitetysti kuntahankintojen kautta. Puhdistusaineet ovat allergiatestattuja ja niillä on ympäristömerkki. Ajanmukaiset siivouskoneet ovat säännöllisessä käytössä. Kaikki vakituisessa työsuhteessa työskentelevät laitoshuoltajat ovat suorittaneet laitoshuoltajan ammattitutkinnon.

 

Turvallinen työympäristö ja ammattitaitoinen henkilökunta

Koneita laitoshuoltajan apuna

Siivouskohteissa huolehditaan työturvallisuudesta ja työn ergonomisuudesta. Toimipisteissä tehdään säännölliset riskiarviot. Henkilöstön ammattitaidosta huolehditaan täydennyskoulutuksella. Henkilöstön työssä jaksamiseen panostetaan. Teemme kiinteästi yhteistyötä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston kanssa. Opiskelijoita on säännöllisesti työssäoppimassa ja suorittamassa näyttötutkintoja kohteissamme. Työntekijöitä on koulutettu näytön arvioijiksi.

 

Laadun valvonta

Asiakastyytyväisyyttä mitataan asiakastyytyväisyyskyselyillä.

Vuoden 2020 aikana otetaan yksiköissä käyttöön Siivouksen tekninen laatu, mittaus-ja arviointijärjestelmä INSTA 800:2010 laadunvalvontaohjelma. Ohjelmassa seurataan toteutunutta laatua tekemällä asiakkaan ja palveluorganisaation kanssa kohteissa laadun arviointikierroksia.

Siisteissä tiloissa asiakkaat viihtyvät. Laitoshuoltaja myös ohjaa omalla työllään asiakkaita huolehtimaan ympäristöstään vastuullisesti.

 

Yhteystiedot

Sari Wilkman

Ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkö

044 459 6748

Yksikkö

Tekninen toimi / Ruoka- ja puhtauspalvelut

Riitta Kemppainen

Siivoustyönohjaaja

040 124 6220

Yksikkö

Ruoka-ja puhtauspalvelut

Hae sivustolta