Ruoka- ja puhtauspalvelut

Sosiaali- ja terveyspalveluiden ruokailu

Sairaalan osastoilla, vanhusten asumispalveluissa ja kotipalvelun asiakkaina olevien asiakkaiden ruokapalvelut

Pihtiputaan osaston, Palvelukeskus Sopukan ateriat sekä kotipalveluannokset valmistetaan Sopukan valmistuskeittiössä. Asiakkailla on mahdollisuus saada kotiin kuljetettuna aamupuuro, lounas tai päivällinen. Keskustan alueella ruoka toimitetaan kuumana ja sivukylillä jäähdytettynä. Sivukylille toimitetaan ateriat kolme kertaa viikossa. Kotipalveluateriat tilataan kotipalvelun kautta.

Lisäksi Sopukan keittiö valmistaa päiväkoti Onnimannin, työkeskus Metsäkaaren ja Metsäkodon ateriat.

 

 

 

Sopukan ja osaston asiakkaille ateriat jaetaan burlodgevaunuilla

Jokirannassa on hajautettu jakelu. Jokaisen potilaan ateria jaetaan burlodgevaunuun omalle tarjottimelle ateriakortin mukaan. Vaunu säilyttää annoksen oikean lämpötilan kuljetuksen aikana.

Yllä olevan linkin kautta pääsee katsomaan kotipalvelun yhteystiedot. Alla olevasta kuvakkeesta pääsee katsomaan videoesityksen Sopukan ruokapalveluista. Klikkaa näkymä kuvakkeen nurkasta isommaksi!

 

Ruokaa asiantuntemuksella

Tavoitteenamme on tuottaa laadukkaita palveluita asiakaslähtöisesti. Pyrimme palveluidemme avulla edistämään asiakkaittemme terveyttä, viihtyvyyttä ja tyytyväisyyttä. Eri organisaatioiden hyvän yhteistyön avulla asiakasta pystytään palvelemaan kokonaisvaltaisesti. Ruokapalvelut on osa kasvatusta ja hoitoa. Yhteydenpito asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin on avointa. Meillä huolehditaan hyvästä työilmapiiristä ja henkilökunnan ammattitaidon ylläpitämisestä. Palveluumme voi luottaa. 

Teknisen lautakunnan alaisena toimivaa ruoka- ja puhtauspalvelut – yksikköä johtaa ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkö Sari Wilkman

 

Monipuolista ja maukasta ruokaa

Ruokalistasuunnittelussa huomioidaan Valtion ravitsemisneuvottelukunnan eri ikäryhmille antamat ravitsemissuositukset. Ruokalistat suunnitellaan asiakaslähtöisesti kullekin asiakasryhmälle sopivaksi. Ruokatottumukset, paikallinen ruokaperinne, juhlapäivät, tapahtumat ja vuoden ajan sesonkituotteet huomioidaan.

Dieeteissä toteutetaan ruoka-ainevaliot, rakennemuunneltu ja rikastettu valio.  Valmistuksessa käytetään terveellisiä raaka-aineita ja ruoanvalmistusmenetelmiä.

Ruokailussa toteutetaan lähiruokapäiviä, jolloin osa raaka-aineista hankitaan paikallisilta tuottajilta. Lisäksi käytämme lähituotteita aina, kun se on taloudellisesti mahdollista.

Ruokalista suoraan mobiililaitteeseen

Perusturvan laitoksissa noudatetaan kuuden viikon ruokalistaa. Ruokalista on saatavilla sähköisesti. Käytössämme on Jamix menu -mobiilisovellus, jonka asiakkaat voivat ladata matkapuhelimeensa. Alla olevan linkin kautta pääset katsomaan ruokalistaa.

Keittiölle myönnetty Oiva-raportti kertoo omavalvonnan ja toiminnan laadusta

Keittiötyössä noudatetaan korkean hygieniatason takaavaa omavalvontaohjelmaa. Siitä osoituksena ruokaloissa on nähtävillä hymyilevät Oiva-naamat. Hymynaaman myöntää terveystarkastaja hyväksytyn tarkastuksen jälkeen.

Yhteystiedot

Aira Kyläniemi

ravitsemistyönjohtaja

0408600731

Yksikkö

Ruoka-ja puhtauspalvelut

Toimipaikka

Sopukan keittiö

Hae sivustolta