Lailan blogi

Julkaistu 27.06.2019

Elokuu 29.8.2019

Lämmintä elokuuta!

Kesä tuli takaisin juuri, kun työt saatiin hyvään vauhtiin. Mieluummin olisimme kaikki varmaan järven rannalla kuin sisätiloissa!

Uusi lukuvuosi alkoi jälleen vauhdilla kuten joka vuosi. Kesän jälkeen energiaa riittää, onneksi, ja suunnitelmat tulevan toimintakauden osalta ovat aika lailla valmiit. Yhteistyötä toimintojen ja palveluiden järjestämiseksi on tehty erilaisissa hallintokuntien rajat ylittävissä palavereissa ja kokouksissa. Viime ja tällä viikolla viimeksi tätä tehtiin Pihtiputaan kulttuuritoimen keskustelutilaisuudessa, molempien kuntiemme nuorisotyön henkilöstön palaverissa ja sivistystoimen ja sosiaalitoimen yhteisessä Lapset puheeksi-seminaarissa.

Nykyaika onneksi mahdollistaa asioiden toteuttamisen monella tavalla. Joka kokouksessa ja joka päivä mietimme mitä asioita voisi tehdä toisin asiakkaiden, opetuksen ja eri palveluidemme osalta entistä paremmin. Pienenkin rutiinilomakkeen hoitaminen jollakin uudella tavalla säästää työaikaa ja nopeuttaa asian etenemistä. Yhtenä suurempanakin mahdollisuutena on valmisteilla oleva hallintosäännön päivitys. Sitä uudistamalla voidaan vähentää jäykkää byrokratiaa, mikäli luottamusmiehet näin haluavat. Muutoksissa toki tarvitaan luottamusta puolin ja toisin. Ja kaikki muutokset täytyy ajatella kuntalaisten palveluiden kautta.

Saimme sivistystoimessa opetushallituksen hankerahoitusta tälle ja tulevalle vuodelle hyvillä hakemuksillamme yhteensä 150.800,- . Tästä iso osa on voitu käyttää suoraan lisähenkilöstön palkkaamiseen kouluille opetusryhmien jakamiseen ja ohjaajien palkkaamiseen. Tätä kautta kunnan omavastuuosuuteen saadaan vastinetta verorahoilla ja aina palkasta osa jää paikallisiin liikkeisiin ostojen kautta.

Viitasaaren lukiolla alkoi uusi palo- ja pelastuslinja ja sen toteutumista ja kehittymistä seuraamme suurella mielenkiinnolla.

Pihtiputaalla suunnitellaan nuorten kanssa yhdessä koulukampuksen piha-alueita. Tämäkin tulee kaikkien kuntalaisten käyttöön ja iloksi.

Tulevan kevään aikana kielenopetus, meillä englannin, alkaa jo 1.-luokalla, kun uusi säädös tältä osin astuu voimaan. Lukiolaki on uudistunut ja siihen liittyen uusien opetussuunnitelmien valmistelu alkaa tämän syksyn lopussa.

Eli kaikkea mielenkiintoista ja iloista kehittämistä tapahtuu koko ajan! Niitä seuraillessa ja toteuttaessa syksy kuluu hyvissä merkeissä!

Kaunista syksyn aikaa kaikille!

Laila

 

Laila Nikunlassi

27.6.2019

Hei kaikki!

Kunnan uudet nettisivut ovat auenneet pitkän valmistelun tuloksena! Tekstien ja kuvien muokkaus ei ollutkaan niin yksinkertaista kuin aluksi ajattelimme. Toivottavasti löydätte niistä kätevästi tietoa kouluistamme, varhaiskasvatuksen ja vapaa-aikatoimemme palveluista! Niillä pyrimme tekemään asumisen täällä keskisessä Suomessa mahdollisimman hyväksi, toimivaksi ja viihtyisäksi meille kaikille täällä asuville.

Kunnan uusien nettisivujen myötä pyrimme myös kirjoittamaan ajankohtaisia asioita sivuillemme. Nyt kaikki alkavat pikkuhiljaa olla kesätauolla, joten suuria uutisia ei tässä yhteydessä ole kerrottavaksi. Haluan kuitenkin muistuttaa, että kunnassamme on hyvin paljon mahdollisuuksia viihtyisän kesän viettoon kaunista luontoamme hyödyntäen. Uimavedet ovat olleet uimalämpöisiä jo pitkään ja kahden virallisen uimarantamme pitkät hiekkarannat ovat todella käymisen arvoisia! Koulukeskuksen ympärillä on loistavat kentät kävelemiseen, juoksemiseen, tenniksen ja koripallon pelaamiseen jne. Myös lihaskuntolaitteita löytyy ja niitä kannattaa kokeilla raikkaassa, puhtaassa ulkoilmassa!

Nautitaan pitkästä ja aurinkoisesta kesästä! Palataan koulukuulumisiin sitten elokuussa!

T:Laila

PS: Pihtiputaan keihäskarnevaalit ja mökkiläisten tapaaminen nyt tulevana viikonloppuna! Niissä nähdään!

Takaisin kirjoituksiin

Hae sivustolta