Maaseudun rauha houkuttelee nuoria asumaan Pihtiputaalle

Julkaistu 17.06.2022

Viime kesänä Vietä kesä Sydänsuomessa -kampanjaan osallistuneet Henna Vanninen, 22, ja Casimir Saastamoinen, 23, palasivat nyt vuoden jälkeen Pihtiputaalle viettämään kesäpäivää Päivärannan tilalle. Oulusta kotoisin oleva pariskunta vietti koko viime kesän Pihtiputaalla ja rakastuivat paikkakuntaan.

Kampanjan kesäkummina toiminut Marjut Rinne Päivärannan tilalta esitteli viime kesänä pariskunnalle Pihtiputaan parhaita puolia. Eläinrakkaat Henna ja Casimir ihastuivat Päivärannan tilan eläimiin ja he pääsivät lisäksi marjastamaan sekä tutustumaan tilan pyörittämisen arkeen. Jo viime kesänä sovitut heinätyötalkoot ovat edelleen Hennan ja Casimirin mielessä. Henna on haaveillut jo moneen otteeseen voisikohan Päivärannan tila adoptoida heidät.

Viime kesän ensiajatukset Pihtiputaasta olivat: ”Täällä onkin ihmisiä! Emme joutuneetkaan kesäksi keskelle metsää!”

Henna yllättyi Pihtiputaalla ihmisten avoimuudesta ja ystävällisyydestä. Hän ilahtui siitä kuinka kaupassa tervehditään asiakkaita. Kummatkin ovat sitä mieltä, että Pihtiputaalla on kaikki tarvittava ja perustarpeet löytyvät läheltä.

”Etätyökeskus on avain maalle muuttamiseen

Henna ja Casimir ovat miettineet paljon Pihtiputaalle muuttoa. Kesken olevat opinnot kuitenkin vielä hieman jarruttelevat. –Haluaisin työllistyä joko opettajaksi, mutta myös projektityöt kiinnostavat, opettajaksi opiskeleva Henna pohtii tulevaisuuden työhaaveita. Casimir uskoo löytävän etätöitä IT-alalta. –Etätyökeskus on avain maalle muuttamiseen ja se mahdollistaa asumisen maaseudulla vaikka työt olisivatkin muualla. Olisi ihanaa tehdä töitä HUBteekilla, johon tutustuimme viime kesänä, Henna toteaa.

 

Kesäpäivää vietettiin Päivärannan tilalla uusiin eläimiin tutustuen ja päiväkävelyllä lampaiden sekä uuden ponin kanssa.

 

Pariskunta unelmoi rauhallisesta maaseutuasumisesta ja omasta kotieläinpihasta. Heidän yhteisenä haaveena on, että voisi kutsua sukulaisia ja ystäviä kylään maaseudun rauhaan viettämään esimerkiksi joulua. He pitävät myös tärkeänä, että voivat tarjota jälkipolvelle rauhallisen ja turvallisen paikan kasvaa sekä hyvät koulumahdollisuudet. –Yllätyimme, kuinka kiinnyimme paikkakuntaan ja miten mukavaa oli. Kesä oli hyvä koeajo paikkakunnalla asumisesta, pariskunta toteaa.

 

 

Takaisin kirjoituksiin

Hae sivustolta