Henkistä tukea tarjolla monin tavoin – Wiitaunionin oman huolipuhelimen toiminta käynnistyi

Julkaistu 02.04.2020

Kriisitilanteessa elpymistä edistävät turvallisuuden tunne, rauhallisuus, toimijuus, palveluiden saatavuus sekä erityisesti toivo. Meistä jokainen voi edistää näitä asioita itsessämme ja lähiympäristössämme esimerkiksi keskittymällä olennaisten ja tällä hetkellä tärkeiden asioiden tekemiseen, huolehtimalla riittävästä levosta, etsimällä itselle sopivia mielen rauhoittamisen keinoja, puhumalla ja kuuntelemalla. On myös hyvä ennakoida tulevaa siten, että hyväksyy oman auttamiskyvyn rajallisuuden. Nyt on hyvä hetki opetella armollisuutta itseä ja toisia kohtaan ja siihen luottamista, että kaikesta selvitään.

Jos koronavirustilanne ahdistaa, on tullut unettomuutta tai mieliala on mennyt matalaksi ja kaipaat keskusteluapua tilanteeseen, voit soittaa Wiitaunionin huolipuhelimeen 050 315 7263 arkisin klo 9-11. Puhelimeen vastaa terveydenhuollon ammattilainen.

Suomen Punainen Risti on avannut valtakunnallisen auttavan puhelimen. Puhelimessa voi keskustella koronavirusepidemian aiheuttamista huolista ja murheista. Soittajille vastaavat koulutetut henkisen tuen vapaaehtoiset maanantaista perjantaihin kello 9-21 numerossa 0800 100 200.

Mielenterveyden keskusliiton palveleva puhelin ja chat

Muita auttavia puhelimia Suomessa koottuna yhdelle sivulle.

Suomen mielenterveysseuran sivut ja palvelut 

Koronavirukseen liittyvän huolen ja epävarmuuden sietäminen (Mielenterveystalo.fi)

Psyykkinen selviytyminen eristyksissä (Terveyskylä.fi) 

Koronaviruksen aiheuttamaa huolta voi lievittää (Mieli.fi) 

Huolen ja epävarmuuden sietäminen (Terveyskylä.fi)

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta