Hoitotarvikkeiden jakeluun joustavuutta Pihtiputaan terveysasemalla käyttöönotetulla automaatilla

Julkaistu 01.03.2022

Pihtiputaan terveysasemalle on hankittu lokeroautomaatti, jonka kautta toimitetaan terveysasemalta saatavia hoitotarvikkeita. Automaatin avulla hoitotarvikkeiden noutoon tulee lisää joustavuutta, sillä automaattiin tilatut hoitotarvikkeet voi jatkossa hakea terveysaseman aukioloaikoina ma-to 7-18 ja pe 7-16. Hoitotarvikejakelun asiakkaita ovat kuntalaiset, joille on tehty asiasta erillinen päätös.

Automaatti ei korvaa normaalia hoitotarvikejakelua, joka on avoinna ma-ke klo 14-15. Niiden, joilla on mahdollista noutaa tarvikkeet palveluaikoina, toivotaan käyttävän henkilökohtaista noutoa edelleen.

Hoitotarvikkeet tilataan automaattiin normaalisti hoitotarvikejakelun puhelimesta 044 459 6711 ma-ke klo 13.30-15 tai sähköpostitse keskusvarasto@pihtipudas.fi. Tarvikkeet voi noutaa seitsemän päivän sisällä siitä, kun paketti on jätetty automaattiin. Kun paketti on jätetty automaattiin, asiakas saa tekstiviesti-ilmoituksen, jossa on noudossa tarvittava koodi. Koodi syötetään automaattiin, jolloin oikea lokero avautuu. Toimintatapa on periaatteeltaan vastaava kuin erilaisissa kaupallisessa käytössä olevissa pakettiautomaateissa.

Tilattujen tarvikkeiden noutoon on viikko aikaa. Asiakkalta toivotaan paketin noutamista mahdollisimman pian. Näin toimimalla voi varmistaa sen, että mahdollisimman moni paketti on noudettavissa automaatista. Saapumisilmoituksen lisäksi järjestelmä lähettää noutamattomasta paketista muistutukset kolmen ja kuuden päivän kohdalla. Noutamaton paketti poistetaan automaatista seitsemän päivän jälkeen.

Hoitotarvikejakelun automaatti sijaitsee Pihtiputaan terveysaseman pääaulassa.

Automaatissa on 19 lokeroa. Hoitotarvikejakelun palveluita käyttää satoja asiakkaita, joista suuri osa noutaa hoitotarvikkeet päiväaikaan. Tähän saakka palveluaikojen ulkopuolella hoitotarvikkeita noutaneille on tehty erilaisia noutojärjestelyitä, joiden tarve poistuu automaatilla.

Hoitotarvikejakelun piiriin kuuluvat kuntalaiset, joilla on pitkäaikainen, yli kolme kuukautta kestänyt sairaus. Hoitotarvikkeiden yksilöllinen tarve määritellään hoitavan lääkärin tai hoitajan tekemässä terveys- ja hoitosuunnitelmassa. Päätöksen hoitotarvikejakelusta tekee hoitava lääkäri tai hoidosta vastaava terveydenhoitaja.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta