Kaipaatko tukea ja vinkkejä liikunta-asioihin? Ota rohkeasti yhteys Wiitaunionin liikuntaneuvontaan!

Julkaistu 14.10.2021

Pihtiputaalla ja Viitasaarella on käynnissä Liikuntaneuvonnan kehittäminen Wiitaunionissa -hanke, joka tarjoaa kuntalaisille liikuntaan liittyvissä asioissa neuvontaa. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa, syksyyn 2022 saakka, neuvonnan kohteena ovat terveytensä kannalta liian vähän liikkuvat työikäiset aikuiset. Hankkeen toisella kaudella palvelumallia testataan ikääntyneille ja viimeisenä kautena kohderyhmänä ovat lapset ja nuoret.

Liikuntaneuvonnassa saa yksilöllisiä vinkkejä liikunnallisemman elämäntavan aloittamiseen ja asiakkaalle tehdään omannäköisensä liikuntasuunnitelma. Prosessissa huomioidaan jokaisen asiakkaan yksilölliset tarpeet kokonaisvaltaisesti, esimerkiksi elämäntilanne, toiveet ja toimintakyky.

Krista Skantz

Liikuntaneuvontaan pääsee tällä hetkellä omatoimisesti ottamalla yhteyttä liikuntaneuvojaan. Jatkossa neuvontaan ohjataan myös terveydenhuollon tai sosiaalipalveluiden ammattilaisen lähettämänä, jos asiakas niin haluaa. Hankkeessa tehdään moniammatillista yhteistyötä kunnan liikuntatoimen, sosiaali- ja terveyspalveluiden ja muiden sidosryhmien kuten kansalaisopiston ja paikallisten liikuntaseurojen ja –palveluiden kesken.

 

Hankkeessa liikuntaneuvojana on aloittanut Krista Skantz, krista.skantz@viitasaari.fi, 040 5781 453.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta