Korona-info Pihtipudas

Korona-info kertoo Pihtiputaan, Wiitaunionin, sairaanhoitopiirin ja alueen palveluiden toiminnasta koronavirustilanteen aiheuttamissa poikkeusoloissa. Sivua päivitetään toimenpiteiden tarkentuessa.

Yleinen tilanne

Koronatilanteen erilaisia rajoituksia on purettu Wiitaunionissa portaittain 14.5.2020 alkaen

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi suljettuina olleet Pihtiputaan ja Viitasaaren ulkoliikuntapaikat avattiin 4. toukokuuuta. Valtioneuvoston oheistuksen mukaan sisäliikuntatilat sekä puku- ja wc- tilat on otettu hallitusti käyttöön 1.6.2020.

Vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä vierailut on kielletty edellen. Kiellettyjä ovat myös ulkopuolisten vierailut terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso.

Keski-Suomen koronatilanteen ollessa hyvä, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on purkanut synnytysyksikön rajoituksia. Muut rajoitukset sairaanhoitopiirissä edelleen voimassa.

Enintään 50 hengen yleisötilaisuudet on sallittu 1.6. alkaen. Rajoitukset koskevat sisä- ja ulkotiloissa järjestettyjä julkisia tilaisuuksia eli yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Merkittävä osa virastojen työntekijöistä on edellen etätyöissä, mistä johtuen yhteydenottojen toivotaan tapahtuvan joko sähköisin välinein tai puhelimitse.

Terveydenhuolto

Lue lisää

Päivittäistavarakauppa- ja apteekkipalvelut

Lue lisää

Puhelinneuvonta

Lue lisää

Varhaiskasvatus ja koulutus

Lue lisää

Huomaathan, että ohjeet ja tiedot päivittyvät jatkuvasti. Jos tiedotteissa on eroavaisuuksia, uudemmat tiedot ja ohjeet ovat niitä, joita noudatetaan.

Mummon koronaohjeita

Lue lisää

Hyvä tietää koronaviruksesta

Lue lisää

Hae sivustolta