Korona-info Pihtipudas

Korona-info kertoo Pihtiputaan, Wiitaunionin, sairaanhoitopiirin ja alueen palveluiden toiminnasta koronavirustilanteen aiheuttamissa poikkeusoloissa. Sivua päivitetään toimenpiteiden tarkentuessa.

Yleinen tilanne

Kaikki Pihtiputaan kunnan ja Viitasaaren kaupungin tilat on suljettu yleisöltä keskiviikosta 18.3.2020 lähtien koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Wiitaunionin johtoryhmän päätöksen mukaan käytössä ovat vain sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä opetuksen ja varhaiskasvatuksen tarvitsemat tilat.

Kulkemista kunnanvirastolla on rajoitettu 13.5.2020 saakka. Asiointi ensisijaisesti sähköpostilla, puhelimitse tai ajanvarauksella. Tarvittaessa sisään pääsee ovikelloa soittamalla. Kunnanvirastolla oleva Asiointipiste (Kela ja rajoitetusti TE-palvelut) palvelee normaalisti.

Suljettuina ovat esimerkiksi erilaiset sisäliikuntatilat ja pukuhuoneet, nuorisotilat, kirjastot, työpajat, kuntouttava työtoiminta sekä vanhusten palvelukeskuksen päivätoiminta. Viitasaarella on suljettu myös uimahalli.

Vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä vierailut on kielletty. Kiellettyjä ovat myös ulkopuolisten vierailut terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso. Lisäksi Keski-Suomen Sairaanhoitopiiri on rajoittanut puolison/tukihenkilön läsnäoloa synnytyksessä.

Kaikki yli 10 henkilön yleisötilaisuudet ja tapahtumat on kielletty AVI:n päätöksellä 13.5.2020 saakka.

Merkittävä osa virastojen työntekijöistä on siirtynyt etätyöhön, mistä johtuen yhteydenottojen toivotaan tapahtuvan joko sähköisin välinein tai puhelimitse.

Terveydenhuolto

Lue lisää

Päivittäistavarakauppa- ja apteekkipalvelut

Lue lisää

Puhelinneuvonta

Lue lisää

Varhaiskasvatus ja koulutus

Lue lisää

Huomaathan, että ohjeet ja tiedot päivittyvät jatkuvasti. Jos tiedotteissa on eroavaisuuksia, uudemmat tiedot ja ohjeet ovat niitä, joita noudatetaan.

Mummon koronaohjeita

Lue lisää

Hyvä tietää koronaviruksesta

Lue lisää

Hae sivustolta