Maaseutuhallinto

Ajankohtaista

Kevään tukihakukoulutukset verkossa

 

Maaseutuhallinnon toimialan ajankohtainen tieto löytyy Ruokaviraston sivuilta. Siellä ovat oppaat, ohjeet ja esim. maksuaikataulut.

Viljelijän Vipu-palveluun pääset kirjautumaan Ruokaviraston sivuilta, mutta linkki sinne löytyy myös tästä.

Vipu-palvelusta löydät kaiken omaa tilaasi koskevan tiedon.

Päivitä toimiva sähköpostiosoite Vipun osalliset-tietoihin. Saat Ruokavirastosta muutaman kerran vuodessa Viljelijäuutiskirjeen sähköpostiisi. Siinä on ajankohtainen tieto tiivistetysti kerrottuna.

Tarkista osalliset-tiedoista lisäksi, että siellä on puhelinnumero oikein. Ruokavirasto lähettää muistutustekstiviestejä esim. haku- ja ilmoituaikojen päättyessä.

 

 

 

 

Kolme hevosta ja poni syövät laitumella heinää.

Ilmoittaudu hevoseläinten pitäjäksi sekä rekisteröi pitopaikka 31.12.2020 mennessä

Maa- ja metsätalousministeriön asetus hevoseläinten tunnistamisesta (222/2017) velvoittaa ilmoittamaan hevoseläinten pitäjää ja pitopaikkaa koskevat tiedot rekisteriin. Tämä ilmoitusvelvollisuus koskee jokaista jolla on yksikin hevonen, poni, aasi, muu hevoseläin tai niiden risteytys.

Eläintenpitäjä (eläimen omistaja tai haltija) ja/tai pitopaikasta vastuussa oleva (pitopaikan omistaja tai haltija) toimi seuraavasti:

Täytä Ruokaviraston sivulta löytyvät lomakkeet ”Ilmoitus ja ohje eläintenpitotoiminnasta” sekä ”Ilmoitus ja ohje eläinten pitopaikasta” ja palauta ne oman kuntasi maaseutuelinkeinoviranomaiselle.

Lomakkeet voit toimittaa sähköpostin liitteenä tai postitse. Jos haluat palauttaa lomakkeet henkilökohtaisesti, asiointi maasetututoimistoissa tapahtuu tällä hetkellä ajanvarauksella, eli kannattaa soittaa etukäteen.

Huomioi myös, että virastojen aukioloissa on muutoksia vuoden vaihteessa, joten palautusta ei kannata jättää viimeiseen päivään.

Mikäli toiminta on ammattimaista, ilmoitus tehdään aluehallintovirastolle lomakkeella Ilmoitus ammattimaisesta eläinten pidosta/välitystoiminnasta. Lisätietoja tästä löytyy Ruokaviraston nettisivulta kohdasta ilmoituksenvarainen eläintenpito.

Lisätietoja ja lomakkeita maataloustoimistoista. Yhteystiedot: Pihtiputaan maaseutuhallinto

 

 

 

TIEDOTE 15.4.2020

Vuoden 2020 tukihakukoulutukset on korvattu videoilla ja podcasteilla!

Ajasta ja paikasta riippumatta voit kouluttautua sinua kiinnostavista aiheista. Tietoiskuihin pääsee

tästä linkistä

 

 

TIEDOTE 25.3.2020

Kaikki maaseutuhallinnon toiminnot jatkuvat keskeytyksettä, mutta poikkeusolojen ollessa voimassa ja virusepidemian jyllätessä, on nyt käyntiä kuntien maaseututoimistoilla syytä välttää.

Puhelimella, sähköpostilla ja kirjeitse voidaan hoitaa valtaosa asioista. Mikäli tapaaminen on välttämätöntä, se pyritään järjestämään.

Maaseutuhallinnon kanssa asiointia ei vallitsevan tilanteen vuoksi kannata lykätä tulevaisuuteen, vaan hoitaa kaikki ajallaan. Esim. hakemukset on jätettävä määräaikaan mennessä.

 

 

Asiakirjojen skannaus sähköpostin liitteeksi älypuhelimen avulla

Maaseutuhallintoon sähköpostin liitteenä toimitettavat asiakirjat tulee olla skannattuja. Valokuva ei käy. Mikäli muuta skanneria ei ole käytettävissä, voi skannauksen tehdä myös älypuhelimeen ladattavan CamScanner-sovelluksen avulla.

Ohje ohjelman lataukseen ja käyttöön löytyy täältä:

https://pihtipudas.fi/wp-content/uploads/2020/04/CamskannerPih.pdf

 

Hae sivustolta