Kuntalaiset huolissaan liikkenneturvallisuudesta Pihtiputaalla – Kameravalvontaa lisätään taajamassa

Julkaistu 31.01.2023

Kuntalaiset ovat olleet huolissaan liikenneturvallisuudesta Pihtiputaalla. Kovaääniset ajoneuvot ja mopot aiheuttavat häiriötä ja vaarantavat liikenneturvallisuuden taajama-alueella. Poliisin mukaan ongelma on yleinen, eikä se kohdistu vain Pihtiputaalle. Kuntalaiset ovat antaneet palautetta asiasta niin kuntaan kuin poliisillekin.

– Poliisin kannalta ongelmana on se, että näkyvä valvonta ei ratkaise asiaa, sillä poliisin ollessa paikalla, on kylänraitti hiljainen, toteaa rikosylikonstaapeli Reijo Kinnunen.

Kunta on päättänyt lisätä kameravalvontaa taajama-alueella ja on varannut siihen 5000 euron lisämäärärahan vuodelle 2023.

– Toivottavaa on, että ilmoituksia tehdään jos häiriötä ja rikoksia tapahtuu. Ilmoituksessa on hyvä olla tarkasti yksilöity tapahtuma-aika kellonaikoineen. Tallenteiden kerääminen ilman tarkkaa tapahtuma-aikaa on mahdotonta, kertoo rikosylikonstaapeli Reijo Kinnunen.

Ilmoita häiriöt ja rikokset rikosilmoituksena tai valvontapyyntönä poliisin sähköisessä järjestelmässä.

Liikenneturvallisuus ja -käyttäytyminen sekä ilkivalta ovat pohjimmiltaan laajempi kasvatuksellinen asia, jota poliisi ja kunta tai koulu eivät voi yksin ratkaista. Vastuu on laajemmin yhteiskunnalla ja laajasti myös kotona.

– Vanhempien olisi hyvä keskustella nuorten kanssa ja olla tietoisia siitä missä, kenen kanssa ja kuinka nuoret sekä nuoret aikuiset aikaansa viettävät, muistuttaa kunnanjohtaja Ari Kinnunen.

 

Kuva: Liikenneturva / Nina Mönkkönen

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta