Kuntosali ja tapahtumat liikuttavat ikäihmisiä Pihtiputaalla

Julkaistu 06.02.2020

Iäkkäiden kuntosaliharjoittelu on tuottanut tulosta Pihtiputaalla. Lähes kaikkien osallistujien liikkumiskyky on parantunut harjoittelujakson aikana. Kunta on kehittänyt kolmen vuoden ajan terveysliikuntaa kotona vielä itsenäisesti pärjääville iäkkäille Ikäinstituutin koordinoimassa Voimaa vanhuuteen -ohjelmassa.

Kuntosaliharjoittelun lisäksi Pihtiputaalla järjestetään lukuisia liikunta- ja ulkoilutapahtumia sekä monenlaisia kisoja eri-ikäisille liikkujille.

  • Voimaa vanhuuteen -työtä on tehty tiiviillä yhteistyöllä eri toimijoiden kanssa. Koulutetut vertaisohjaajat toimivat apuohjaajina tai vetävät omia liikuntaryhmiä. Olemme saaneet laajennettua hienosti iäkkäiden liikuntatarjontaa ja innostaneet kaiken ikäiset kuntalaiset liikkumaan yhdessä, iloitsee Pihtiputaan päivätoimintojen ohjaaja Riitta Höykinpuro.

Suomessa on 250 000 kotona asuvaa iäkästä (75+), joilla on alkavia toimintakyvyn ongelmia. Säännöllisellä ja nousujohteisella voima- ja tasapainoharjoittelulla voidaan ehkäistä kolmasosa ikäihmisten kaatumisista. Ryhmäliikunta ehkäisee Voimaa vanhuuteen -osallistujakyselyn mukaan myös yksinäisyyttä ja parantaa mielialaa.

Ikäinstituutti on mentoroinut vuosina 2016-2019 Pihtiputaan ikäihmisten terveysliikunnan yhteystyöryhmää. Tavoitteena on ollut ottaa käyttöön liikuntaneuvonnan, voima- ja tasapainoharjoittelun sekä ulkoilun hyviä käytäntöjä.

Lisätietoa:

Pihtiputaan päivätoimintojen ohjaaja Riitta Höykinpuro, riitta.hoykinpuro@pihtipudas.fi, 040 860 0799
Pihtiputaan hyvinvointikoordinaattori Kati Laine-Rissanen, kati.laine-rissanen@pihtipudas.fi, 040 7143 888

Pihtiputaalle myönnettiin kunniakirja ansiokkaasta ikäihmisten terveysliikunnan kehittämistyöstä Voimaa vanhuuteen -foorumissa Helsingissä 5.2.2020. Kuvassa (vas.) Ikäinstituutin mentori Heli Starck ja Pihtiputaan päivätoimintojen ohjaaja Riitta Höykinpuro. Kuva: Ikäinstituutti/ Antero Aaltonen
Takaisin uutisiin

Hae sivustolta