Vuokrapuutarhapalstojen haku vuodelle 2023, jatkuva varaus

Julkaistu 19.05.2023

Kuulutus, vuokrapuutarhapalstojen haku vuodelle 2023, jatkuva varaus

Pihtiputaan kunta kuuluttaa haettavaksi puutarhapalstat vuodelle 2023. Varaus on jatkuva seuraaville vuosille.

Uusi palsta perustetaan Virrantie-Tupatie väliselle alueelle toukokuun loppuun mennessä saapuneiden hakemusten mukaisesti (pinta-alat). Tämän jälkeen palstoja voi hakea teknisestä toimesta jatkuvana hakuna. Palstoja annetaan käyttöön etusijajärjestyksessä, ja niin kauan kuin perustettuja palstoja on vapaana. Useamman palstan vuokraaminen on mahdollista, mikäli niitä on vapaana.

Varaus on voimassa toistaiseksi, eikä sitä tarvitse uusia vuosittain. Kunta laskuttaa palstan vuokrasta kerran vuodessa toukokuun loppuun mennessä. Vuokraaja tai vuokranantaja voi irtisanoa palstan vuokraamisen ennen viljelykauden alkua jokaisen vuoden helmikuun loppuun mennessä.

Palstoilla saa viljellä yksivuotisia viljelykasveja. Toistaiseksi alueella ei saa viljellä monivuotisia kasveja.

Yhden palstan koko on noin 50-100 m2. Muihin viljelyehtoihin sovelletaan Viitasaaren kaupungin viljelypalstojen vuokrauksen ehtoja (oheismateriaalina) sekä kunnanhallituksen 15.5.2023 § 113 ja teknisen lautakunnan 25.4.2023 § 34 laatimia linjauksia. Palstojen vuokraamisesta ei peritä vuokraa vuoden 2023 osalta johtuen palstojen perustamisen myöhäisestä ajankohdasta (kesäkuun alku). Tekninen lautakunta vahvistaa puutarhaviljelypalstojen taksat syksyllä 2023 (alustavasti 0,4 euroa / neliömetri / vuosi).

Kunnanhallitus on 15.5.2023 § 113 linjannut, että palstojen neliöhintoja tullaan soveltamaan myös muilla kunnan vuokraamilla epävirallisilla puutarhaviljelypalstoilla. Tällaisten viljelyalueiden osalta tiedot tulee toimittaa 31.8.2023 mennessä kunnanviraston neuvontaan. Ilmoituksessa tulee mainita palstan sijainti, viitteellinen pinta-ala sekä viljelijän/vuokraajan yhteystiedot laskutusta varten. Tiedot tulee toimittaa osoitteeseen pihtiputaan.kunta@pihtipudas.fi . Vuokraaja tai vuokranantaja voi irtisanoa palstan vuokraamisen ennen viljelykauden alkua.

Perustettavan viljelypalstan halukkaat vuokralaiset voivat olla yhteydessä teknisen toimen toimistosihteeri Kirsi Kinnuseen (kirsi.kinnunen@pihtipudas.fi tai 040 171 6811). Hakemuksessa tulee mainita toivottu pinta-ala sekä varaajan yhteystiedot laskutusta varten.

 

Lisätietoja asiassa antaa yhdyskuntatekniikan päällikkö Salla Kumpulainen, salla.kumpulainen@pihtipudas.fi

 

Takaisin kuulutuksiin

Hae sivustolta