Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Kuulutus nuorten kesätyöllistämistuki v. 2024

Kuulutus nuorten kesätyöllistämistuki v. 2024

 1. Tuki myönnetään työnantajalle, jonka tulee olla Pihtiputaalla toimiva yritys, yhdistys tai kevytyrittäjä.Tukea voidaan myöntää toissijaisesti myös Keski-Suomen hyvinvointialueelle Pihtiputaalla sijaitseviin kesätyöpaikkoihin, mikäli, määrärahoja jää yli.
 2. Tukea myönnetään samalle nuorelle vain yhteen työpaikkaan.
 3. Määrärahasta 2.500 euroa varataan kunnan omien yksiköiden paikkoihin; Hubteekki, nuorten työpaja, puhtauspalvelu ja yhdyskuntatekniikka. Tuki maksetaan täysimääräisenä kunnan kesätyöpaikkojen osalta 500 euroa/nuori/ kaksi viikkoa. Tuen hakee nuori itse vapaavalintaisella hakemuksella ja toimittaa hakemuksen keskustoimiston toimistosihteerille tai sähköpostilla sari.pasanen@pihtipudas.fi 26.4.2024 klo 15:00 mennessä. 
 4. Tukea voidaan myöntää työsuhteen alkaessa 15 vuotta täyttäneen, mutta alle 20-vuotiaan Pihtiputaalla kirjoilla olevan nuoren työllistämiseen vähintään kahden viikon ajaksi ajalle 20.5.-20.9.2024. Lukion tai muun oppilaitoksen kuluvana keväänä päättävien osalta työllistämiskausi on 6.5.-20.9.2024. Tukea voi hakea myös Pihtiputaan lukiossa opiskeleva nuori, vaikkei olisi Pihtiputaan kunnan asukas.
 5. Työstä maksettavan palkan tulee olla kyseisen alan työehtosopimuksen mukainen.
 6. Yksityisten työnantajien osalta työllistämistukea maksetaan 250 euroa / nuori. Jos maksettu palkka on alle 500 euroa/ kk, maksettava tuki on puolet palkasta.
 7. Myös yritykset, yhdistykset ja kevytyrittäjät voivat hakea työllistämistukea kahden viikon mittaiseen työsuhteeseen. Tukea myönnetään kahden viikon ajalle per nuori. Kesätyöllistämistuki on haettava 26.4.2024 klo 15:00 mennessä. Tuen hakee työnantaja joka palkkaa nuoren/nuoret. Hakuajasta kuulutetaan kunnan nettisivuilla, ilmoitustaululla ja Kotiseudun Sanomissa. Asiasta tiedotetaan myös Putaanvirran kouluun ja Pihtiputaan lukioo
 8. Määräaikaan mennessä saapuneet hakemukset valmistelee toimistosihteeri ja päätökset tekee kunnanjohtaja
 9. Mikäli määräraha ei riitä kaikkien hakijoiden työllistämiseen, karsintaperusteena käytetään mm. kesätyöllistämistuen myöntämistä kyseisen nuoren työllistämiseen aikaisempina vuosina. Ensin kullekin työnantajalle myönnetään tuki ensimmäisen nuoren palkkaamiseen ja sen jälkeen seuraaville, mikäli määräraha riittää.
 10. Tuki tilitetään jälkikäteen kun työnantaja on toimittanut kunnalle tositteet palkan ja työnantajamaksujen maksamisesta tai muutoin luotettavan todisteen työnantajamaksujen maksamisesta. Tositteet on toimitettava kuntaan 31.10.2024 mennessä.
 11. Tuki maksetaan ensisijaisesti työnantajan perheeseen kuulumattomien nuorten työllistämiseen. Hakemuslomakkeita saa kunnan neuvonnasta tai Pihtiputaan kunnan nettisivuilta.

Pihtipudas 20.3.2024                               Pihtiputaan kunnanhallitus