Liikenneturvallisuus

Liikenneturvallisuus

Pihtiputaan kunnan alueella on tapahtunut vuosien 2013–2017 välisenä aikana 136 poliisin tietoon tullutta tieliikenneonnettomuutta, joissa on loukkaantunut yhteensä 49 ihmistä ja kuollut neljä. Uhreista 47 liikkui henkilö- tai pakettiautolla, yksi moottoripyörällä, kaksi jalan tai pyörällä ja kolme muilla kulkutavoilla.

Liikenneturvallisuustyöryhmä

Kunnan liikenneturvallisuustyötä koordinoidaan ja edistetään poikkihallinnollisessa liikenneturvallisuustyöryhmässä. Työryhmän toiminta on ennen kaikkea koordinoivaa: konkreettisten toimien suunnittelua, tehtävien jakamista edelleen, liikenneturvallisuuteen liittyvää viestintää, liikenneturvallisuustilanteen seurantaa jne. Työryhmän toiminnassa painopiste on liikennekasvatuksessa ja viestinnässä sekä eri hallintokuntien päivittäisessä liikennekasvatustyössä eri ikäryhmien parissa. Myös liikenneympäristön turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä käsitellään tarpeen mukaan.

Pihtiputaan ja Viitasaaren yhteinen liikenneturvallisuustyöryhmä kokoontuu vähintään kahdesti vuodessa käsittelemään liikenneturvallisuusasioita. Työryhmän apuna toimii Keski-Suomen liikenneturvallisuustoimija.

Onko mielessäsi liikenneturvallisuuteen liittyvä kysymys tai aloite? Ota yhteyttä liikenneturvallisuustyöryhmän yhteyshenkilöön: ari.kahilainen (at) pihtipudas.fi.

Hyödyllisiä linkkejä ja materiaaleja

null

Hae sivustolta