Pihtiputaalla järjestetään sähkölaiteromun vastaanottoa torstaisin – Viitasaarelle 15.5. avautuva lajitteluasema palvelee myös Pihtiputaan asukkaita

Julkaistu 04.05.2023

Pihtiputaan kunta vastasi osittain jätehuollon palvelutehtävistä vielä viime vuonna. Vuoden 2023 alusta loputkin palvelutehtävät siirrettiin useiden kuntien omistamalle Sammakkokangas Oy:lle ja Sammakkokangas Oy vastaa kokonaisuudessaan jätehuollon palvelutehtävistä tällä hetkellä.

Jätehuollon viranomaistehtävät ovat puolestaan alueellisen Sydän-Suomen jätelautakunnan vastuulla (mm. jätehuoltomääräykset ja -taksat). Ajantasaiset tiedot ovat kootusti Sammakkokankaan verkkosivuilla, jossa on oma osionsa Viitasaaren ja Pihtiputaan asioille.

Pihtiputaan Sammakkokangas Oy:n lajitteluaseman avaamiselle ei ole tiedossa aikatauluarviota. Sammakkokangas Oy on tehnyt Pihtiputaan kunnan kanssa tonttikauppaa Arvolan teollisuusalueella. Tonttikauppa sekä alueen kaavoitus ovat kesken, joten lajitteluaseman rakennustöiden aikataulu on edelleen avoin. Lajitteluasemapalvelun puuttuessa asiakkaita palvellaan ns. mobiilikeräyksin.

 

Pihtiputaalla järjestetään

Sähkölaiteromun väliaikainen vastaanotto
Sähkölaitteille järjestetään väliaikaista valvottua vastaanottoa 4.5.2023 alkaen torstaisin klo 14-17 (ei helatorstai 18.5.2023). Sijainti rekkaparkki Katajaharjuntie, Pihtipudas. Muuna aikana sähkölaiteromujen tuominen alueelle on ehdottomasti kielletty.

Vaarallisten jätteiden mobiilikeräys
Maanantaina 5.6.2023 klo 9-12 Mustosentie/Keskustie 6, Pihtipudas.
Lisätietoa vaarallisten jätteiden mobiilikeräyksestä löytyy täältä.

Suursiivous- ja remonttijätteiden sekä poistotekstiilin osalta mobiilikeräys- tai muuta vastaanottomahdollisuutta Pihtiputaalla selvitetään. Siihen saakka Pihtiputaan alueen asiakkaat voivat asioida Sammakkokangas Oy:n kaikilla muilla lajitteluasemilla, esimerkiksi Kinnulassa tai Viitasaarella.

 

Viitasaaren Sammakkokangas Oy:n lajitteluasema palvelee 15.5.2023 alkaen.

Asema sijaitsee osoitteessa Vaarivuorentie 77, 44500 Viitasaari ja on avoinna ma-ti klo 10-16 ja ke 10-18. Viitasaaren asemalla otetaan vastaan pienkuormia (henkilö- ja pakettiautot peräkärryineen).

Vastaanotettavat jätejakeet:
– sähkölaitteita
– vaarallisia jätteitä
– suursiivousjätteitä
– rakennus- ja remonttijätteitä

Viitasaaren lajitteluasemalla alkaa puutarhajätekampanja 15.5. ja jatkuu kesäkuun loppuun asti. Kotitalouksille puutarhajätteen vastaanotto on maksutonta.

Viitasaaren lajitteluasemalla on myös poistotekstiilin vastaanottopiste.

 

Lisätietoja Sammakkokankaan asiakaspalvelusta
ma-pe klo 9-10
puh. 044 4685 502 ja info@sammakkokangas.fi

 

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta