Tukea kotona asumiseen

Päivätoiminta ja päiväkeskus

Varttuneen väen päivätoiminta

Päivätoiminta Sopukan palvelukeskuksessa, keskustassa ja kyläkunnilla

Varttuneen väen päivätoiminta on kaikille avointa. Osallistuminen on ilmaista, tarvikkeista ja kahvista peritään pieni maksu. Päivätoiminnan tarkoitus on tukea kotona asumista, mahdollistaa sosiaalisten suhteiden ylläpitämistä, saada virikkeitä arkeen ja yksinäisyyteen. Se on ennaltaehkäisevää sekä kotihoitoa tukevaa kokonaisvaltaista kuntoutusta (fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen, kognitiivinen). Päivätoiminnan myötä on saatavana erilaisia palveluita, kuten kirjaston lainauspisteet, hieroja, jalkahoitaja, kampaaja ym. Kyläkunnilla toimintaa on joko viikoittain tai joka toinen viikko.

Lisäksi järjestetään myös erilaisia retkiä, liikuntatempauksia, Sopukan ryhmäkotien ja terveyskeskuksen ulkoilutapahtumia, asiantuntijavierailuita (esim. ravitsemus, liikenne, liikunta jne.) ja muuta toimintaa. Kuntosaliryhmät toimivat Sopukassa ja Muurasjärvellä. Sopukan kuntosali on vapaasti ikäihmisten käytettävissä vapaina aikoina, siitä ei peritä maksua. Päivätoiminnan ohjelmista ilmoitellaan paikallislehdessä, ilmoitustauluilla tai niistä voi kysellä päivätoimintojenohjaajalta.

Yhteistyössä Seniorityöryhmän (ryhmä koostuu julkisen, yksityisen, seurakunnan, eläkeläisjärjestöjen ja eri yhdistysten edustajista) ja muiden vapaaehtoisten kanssa järjestetään vuosittain erilaisia isompia tapahtumia, kuten Senioriolympialaiset, info-päiviä, kulttuuritapahtumia, retkiä, jne.

Lisätietoja toiminnasta ja ohjelmista:
Päivätoimintojen ohjaaja Riitta Höykinpuro p. 040 860 0799

Sopukan päiväkeskus

Päiväkeskus toimii palvelukeskus Sopukan tiloissa. Päiväkeskus tuottaa ja välittää tukipalveluja sekä tarjoaa virkistys- ja tiedotuspalveluja. Tavoitteena on tukea vanhusten omaehtoista suoriutumista kotona, ehkäistä yksinäisyyttä, tarjota virikkeellistä toimintaa sekä ohjata heitä tarpeenmukaisten palvelujen käyttöön. Myös omaishoitajilla on mahdollisuus tuoda omaishoidettava päiväkeskukseen esimerkiksi asioiden hoitamisen ajaksi. Henkilökunta koostuu hoitoalan ammattilaisista.

Palveluja ja toimintaa

  • Sairaanhoitopalvelut
  • Hoito ja huolenpito
  • Kylvetyspalvelut
  • Ateriapalvelut, mahdollisuus ruokailuun
  • Lukupiiri
  • Laulutuokioita
  • Hartaustilaisuuksia
  • Yhteistä toimintaa mm. leipomista, askartelua, käsitöitä jne.

Toimintaan mukaan tuleminen

Päiväkeskuksen palvelujen käyttäjäksi tuleminen tapahtuu ottamalla suoraan yhteyttä päiväkeskukseen. Mukaan voi tulla myös kotihoidon, terveyskeskuksen tai muun hoitavan tahon kautta. Lähetettä ei tarvita. Päiväkeskuksen asiakkuudesta ja tukipalveluista peritään hinnaston mukainen maksu.

Yhteystiedot

Hoitaja 040 661 2147 tai 040 637 4569
Aukioloajat:
Arkisin klo 8.00-16.00

Riitta Höykinpuro

Päivätoimintojen ohjaaja

040 8600 799

Lisätietoja

päivätoimintojen ohjaaja, kuuloyhdyshenkilö

Hae sivustolta