Tukea kotona asumiseen

Päivätoiminta ja päiväkeskus

Varttuneen väen päivätoiminta

Päivätoiminta Sopukan palvelukeskuksessa ja kylillä

Varttuneen väen päivätoiminta toimii eri pisteissä ja on kaikille avointa. Osallistuminen on ilmaista, tarvikkeista ja kahvista peritään pieni maksu. Päivätoiminnan tarkoitus on tukea kotona pärjäämistä, mahdollistaa sosiaalisten suhteiden ylläpitämistä, saada virikkeitä arkeen ja yksinäisyyteen. Se on ennaltaehkäisevää ja kotihoitoa tukevaa kuntoutusta. Sopukan ja Valorinteen lisäksi toiminta on jalkautunut eri kyläkunnille ja sen myötä myös erilaiset palvelut, kuten kirjaston lainauspisteet, hieroja, jalkahoitaja, kampaaja ym.

Sopukassa toistuvat viikoittain laulutuokio, tuolijumpat ja lukupiiri. Lisäksi järjestetään myös ulkoilupäiviä ja muuta toimintaa. Sopukan kuntosali on vapaasti ikäihmisten käytettävissä vapaina aikoina, siitä ei peritä maksua. Kylillä toimintaa on joko viikoittain tai joka toinen viikko. Ohjelmista ilmoitellaan ilmoitustauluilla tai niistä voi kysellä päivätoimintojenohjaajalta.

Yhteistyössä Seniorityöryhmän ja muiden vapaaehtoisten kanssa järjestetään vuosittain erilaisia isompia tapahtumia, kuten Senioriolympialaiset, info-päiviä, kulttuuritapahtumia, retkiä, jne.

Lisätietoja toiminnasta ja ohjelmista:
Päivätoimintojen ohjaaja Riitta Höykinpuro p. 040 860 0799

Vanhusten päiväkeskus

Päiväkeskus toimii palvelukeskus Sopukan tiloissa. Päiväkeskus tuottaa ja välittää tukipalveluja sekä tarjoaa virkistys- ja tiedotuspalveluja. Tavoitteena on tukea vanhusten omaehtoista suoriutumista kotona, ehkäistä yksinäisyyttä, tarjota virikkeellistä toimintaa sekä ohjata heitä tarpeenmukaisten palvelujen käyttöön. Myös omaishoitajilla on mahdollisuus tuoda omaishoidettava päiväkeskukseen esimerkiksi asioiden hoitamisen ajaksi. Henkilökunta koostuu kodinhoito ja sairaanhoito-alan ammattilaisista.

Palveluja ja toimintaa

  • Sairaanhoitopalvelut
  • Hoito ja huolenpito
  • Kylvetyspalvelut
  • Ateriapalvelut, mahdollisuus ruokailuun
  • Lukupiiri
  • Laulutuokioita
  • Hartaustilaisuuksia

Toimintaan mukaan tuleminen

Päiväkeskuksen palvelujen käyttäjäksi tuleminen tapahtuu ottamalla suoraan yhteyttä palvelukeskukseen. Mukaan voi tulla myös kotihoidon, terveyskeskuksen tai muun laitoksen kautta. Lähetettä ei tarvita. Päiväkeskuksessa oleminen on ilmaista, tukipalveluista maksetaan erikseen.

Yhteystiedot

Hoitaja 040 661 2147 tai 040 637 4569
Aukioloajat:
Arkisin klo 8.00-16.00

Riitta Höykinpuro

Päivätoimintojen ohjaaja

040 8600 799

Sinikka Kärtevä

vastaava sairaanhoitaja

040 161 5143

Yksikkö

Palvelukeskus Sopukka

Hae sivustolta