Sosiaali- ja terveyspalvelut

Terveyspalvelut

Hyvinvointialue vastuussa 1.1.2023 alkaen

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Pihtiputaan kunnan sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Pihtiputaan kunnan ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Pihtiputaan toimipisteet, puhelinnumerot ja verkkoasiointikanavat kootusti hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Viitasaaren kaupunki tuottaa perusterveydenhuollon palvelut viitasaarelaisille ja pihtiputaalaisille. Perusterveydenhuollon palveluihin sisältyy kansanterveyslain 66/1972 mukainen terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen sekä perusterveydenhuolto. Perusterveydenhuollon palveluita tuotetaan Viitasaaren ja Pihtiputaan terveysasemilla. Terveydenhuollon järjestämisestä vastaa kuntien yhteinen perusturvalautakunta, jossa on edustus Viitasaaren ja Pihtiputaan lisäksi Kinnulan kunnasta.

Pihtiputaan terveyskeskus

Kiireetön vastaanotto ja neuvonta

014 459 6715

Toimipaikka

Asematie 12
44800 Pihtipudas

Lisätietoja

Ma-pe klo 9-15 käytössä oleva numero on terveysaseman yleinen palvelunumero. Puhelut tallentuvat takaisinsoittojärjestelmään ja terveyskeskuksesta soitetaan takaisin saman päivän aikana. Palvelunumeroon soittaessa asiakkaalle tehdään hoidontarpeen arviointi ja ohjataan terveydenhuollon ammattilaisen toimesta oireiden ja tarpeiden mukaan esimerkiksi lääkärin vastaanotolle, aikuisneuvolaan tai fysioterapiaan tai annetaan ohjeita tilanteessa. Palvelunumero on aiempi neuvonnan numero ja myös neuvonta tehdään jatkossa samasta numerosta.

Hae sivustolta