Terveyspalvelut

Fysioterapia, apuvälinepalvelut ja puheterapia

Fysioterapia

Fysioterapian vastaanotoilla tehdään fysioterapeuttisia tutkimuksia, annetaan itsehoitoon, liikkumiseen ja fyysiseen toimintakykyyn liittyvää neuvontaa sekä lyhytkestoista fysioterapiaa Wiitaunionin asukkaille. Vastaanotolle voi tulla terveydenhuoltohenkilökunnan ohjaamana tai varaamalla ajan itse. Fysioterapeutin vastaanotto voi tietyissä tuki- ja liikuntaelinvaivoissa korvata lääkärin vastaanottokäynnin.

Fysioterapiasarjoja voidaan myöntää lääkinnällisenä kuntoutuksena pitkäaikaissairaille ja vaikeavammaisille kuntoutustyöryhmän päätöksellä.

Apuvälinepalvelut

Apuvälineitä voi saada sekä lyhyt- että pitkäaikaislainaan (esim. kyynärsauvat, pyörätuolit, rollaattorit, wc-apuvälineet ja tuet). Lainasopimuksessa määritellään laina-aika. Apuvälinelainaus on maksutonta. Apuvälineasioissa soita 040 860 0162 (ei tekstiviestejä). Soittoaika ma-pe klo 13-14.

Puheterapia

Puheterapeutti tutkii ja kuntouttaa puheen tuoton ja  ymmärtämisen häiriöitä, äänihäiriöitä ja nielemisvaikeuksia. Puheterapian tavoitteena on, että asiakas pystyy kommunikoimaan ja toimimaan itsenäisesti ja sujuvasti arjessaan.

Palveluajat ja yhteystiedot

Pihtiputaan terveysasema
Asematie 12
44800 Pihtipudas

Fysioterapeutti
Arto-Pekka Saukkonen
p. 040 860 0162 Soita
Soittoajat arkisin klo 13-14

Fysioterapeutti
Heli Niskanen
p. 040 669 0628 Soita
Paikalla maanantaisin ja torstaisin
Soittoajat arkisin klo 13-14

Puheterapeutti
Virpi Savolainen
p. 040 860 0178 Soita
(ei soittoaikoja)

Kunnonkohotusta
Rangan mittaus
Kommunikointia
dav
Hahmotusta
dav

Hae sivustolta