Tekninen toimi tiedottaa talvikunnossapidosta

Julkaistu 29.11.2019

Talvikunnossapito on kilpailutettu syksyllä ja sitä hoitavat valitut urakoitsijat kunnan teknisen toimen työnjohdon alaisuudessa.

Aina säätiedotukset eivät osu kohdalleen ja pienellä alueella poikkeamia sademäärissä voi olla runsaastikin. Ennusteiden nopea muuttuminen tuo haasteita työn oikea-aikaiseen ajoittamiseen.

Voit ilmoittaa epäkohdasta tai antaa palautetta talvikunnossapidosta ja sen sujumisesta suoraan tekniseen toimeen. Arvostamme kaikkea palautetta!

Toivomme että jätät palautteen yhteystietojen kera sähköpostilla (tekstiviesti / WhatsApp jos kiireellinen – esim. hiekoitustarve).

salla.kumpulainen@pihtipudas.fi 040 7144 870

petri.varis@pihtipudas.fi 044 4596 813

pihtiputaan.kunta@pihtipudas.fi

 

Kunta huolehtii kunnan kiinteistöjen piha-alueiden sekä katujen ja jalkakäytävien lumenaurauksesta ja liukkaudentorjunnasta.

Ajoratoja, pihoja sekä kevyenliikenteen väyliä ei ole jaettu kunnossapitoluokkiin, joten varsinaista kiireellisyysjärjestystä ei ole.

Pääsääntönä kuitenkin on, että aurauskynnys täyttyy kun pakkaslunta on satanut 5cm tai enemmän (märkä lumi 3cm tai enemmän). Mikäli lumisade jatkuu pitkään, lunta poistetaan tarvittaessa myös sateen aikana. Tällöin lähtökynnys täyttyy kun pakkaslunta on satanut yli 8cm (märkä lumi yli 5cm).

Etusijalla pyritään pitämään kiinteistöjen pihat ja kevyen liikenteen väylät.

Mikäli haluat perehtyä urakkaohjelmaan tarkemmin, käy tutustumassa teknisen lautakunnan pöytäkirjaan 22.10.2019 /§87 oheisaineistoineen.

Muistutuksena myös että tontin/kiinteistön omistajan tai haltijan velvollisuuksiin kuuluvat mm. tonttiliittymään kertyneen aurausvallin poisto, tontille johtavan kulkutien hoito sekä kiinteistölaitteiden kuten postilaatikoiden alustan hoito.

Huomioitava on myös, että kiinteistöjen lumia ei saa siirtää kunnan katu- tai puistoalueille vaan lumelle tulee varata paikka omalta tontilta. Tarvittaessa lumi on kuljetettava lumenvastaanottopaikalle.

Talvinen Pihtipudas
Takaisin uutisiin

Hae sivustolta