Terveydenhuolto

Kiireetön vastaanottotoiminta

Sairauslomat

Työnantajia pyydetään harkitsemaan sairauslomien myöntämiskäytäntöjä uudelleen: suosittelemme, että infektiotautiin sairastunut työntekijä voi olla omalla ilmoituksella ja esimiehen luvalla pois töistä muutamia päiviä.

Tällä hetkellä Wiitaunionin työntekijät voivat olla omalla ilmoituksella työstä pois kolme päivää, jatkossa esimiehen luvalla kaksi päivää ja työterveyshoitajan kirjoittamalla todistuksella kaksi päivää. Suosittelemme tämän ohjeen soveltamista myös muilla työpaikoilla.

Laboratorio

Määrätyt laboratoriokokeet otetaan normaalisti terveysaseman laboratoriossa.

Suun terveydenhuolto

Koronaviruksen vuoksi kiiretöntä hammashoidon vastaanottotoimintaa tarkastellaan potilaskohtaisesti ja hoito voidaan siirtää jatkettavaksi epidemian päätyttyä. Osa kiireettömistä kontakteista tullaan hoitamaan puhelimitse.

Päivystys

Tiedote

Koronanäytteiden otosta Wiitaunionin terveyskeskuksessa

Lue lisää
Tiedote

Wiitaunionissa palataan normaaliin päivystyskäytäntöön – Maanantaista 29.6. lähtien päivystys vuorottelee Pihtiputaalla ja Viitasaarella

Lue lisää

Päivystyksessä hoidetaan kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita. Päivystyksellisen hoidon tarpeen arvioinnin suorittaa aina terveydenhuollon ammattilainen ja potilaat hoidetaan kiireellisyyden mukaisessa järjestyksessä. Lääkärin lisäksi potilaan tutkimiseen ja hoitoon osallistuvat sairaanhoitajat ja fysioterapeutit. Hätätilanteessa pitää aina ottaa yhteyttä hätäkeskukseen.

 

Pihtiputaan terveysasema

014 459 6700

Toimipaikka

Asematie 12
44800 Pihtipudas

Lisätietoja

Päivystys
• ma klo 8-15 (pääpäivystys Viitasaarella klo 8-18)
• ti ja to klo 8-18

Viitasaaren terveysasema

014 459 7223

Toimipaikka

Sairaalantie 4
44500 Viitasaari

Lisätietoja

Päivystys
• ma, ke ja pe klo 8-18
• viikonloppuisin ja arkipyhinä 10-16 (puhelinneuvonta klo 9 alkaen)

Yhteispäivystys

Keski-Suomen keskussairaala

116 117

Toimipaikka

Keskussairaalantie 19
40620 Jyväskylä

Lisätietoja

Ilta- ja yöaikainen päivystys sijaitsee Keski-Suomen keskussairaalan yhteispäivystyksessä. Yhteispäivystykseen voi hakeutua Wiitaunionin terveyskeskuspäivystysten päätyttyä, kun tilan arviointi ja hoito edellyttävät välitöntä hoitoa tai hoitoa ei voi siirtää seuraavaan päivään. Yhteispäivystyksessä ensimmäinen hoidon tarpeen arviointi tehdään puhelimitse eli sinne kannattaa soittaa ennen hoitoon hakeutumista, ellei kyseessä ole hätätilanne.

Yleinen hätänumero 112

Hae sivustolta