Kirjasto

Kokoelma

Kirjahyllyjä
Kirjaston olohuone

KOKOELMA

Kirjat

Kokoelmiimme kuuluu noin 32 000 kirjaa. Kirjojen lisäksi tarjoamme cd-äänikirjoja. Lisäksi meiltä löytyy vieraskielistä kaunokirjallisuutta.

Siirtokirjakokoelmat

Muurasjärven ja Alvajärven eläketaloilla, Valorinteellä sekä Elämäjärven Mäntypirtillä on vaihtuvat siirtokirjakokoelmat.

Kirjastoon tilatut lehdet

Lehtiä lainataan uusinta numeroa lukuun ottamatta. Lehtilukusalissa on luettavissa myös ilmaisjakelulehtiä sekä koulutus- ja kurssitiedotteita.

Dvd-levyt

Kirjastossa on lainattavana noin 1 600 dvd-levyä. Kokoelma sisältää lasten ja nuorten elokuvia sekä aikuisten elokuvia ja tieto dvd-levyjä. Dvd-levyjen laina-aika on 2 vk.

Musiikki

Kirjaston kokoelmiin kuuluu noin 1 900 erilaista musiikki cd-levyä sekä n. 100 karaoke dvd-levyä. Musiikkiosastolta löytyy myös nuottijulkaisuja. Äänitteiden laina-aika on 2 vk.

Kielikursseja

Valikoimista löytyy kielten opiskeluun tarkoitettuja eritasoisia kielikurssikirjoja, jotka saattavat sisältää myös cd-levyn.

Lautapelit

Lautapelejä voit pelata kirjastossa sekä palveluaikana lainata kotiin.

Kotiseutukokoelma

Kotiseutukokoelma sisältää Pihtipudasta koskevaa aineistoa ja pihtiputaalaisten julkaisemia teoksia. Kotiseutukokoelmassa oleva aineisto ei ole lainattavissa. Paikallislehteämme Kotiseudun Sanomia on kirjastossa luettavissa sidottuina vuosikertoina vuodesta 1972 lähtien.  Kokoelmasta löytyy myös Tahko Pihkalaa käsittelevää aineistoa.

Hae sivustolta