Kirjasto

Kirjaston palvelut

Lainausautomaatti
Lainausautomaatti

Lainaaminen

Kirjasto lainaa asiakkailleen maksuttomasti kirjallisuutta, audiovisuaalista aineistoa sekä sanoma- ja aikakauslehtiä uusinta numeroa lukuunottamatta. Lainaaminen edellyttää kirjastokorttia, joka on henkilökohtainen. Alle 15-vuotiailta vaaditaan kortin saamiseksi huoltajan kirjallinen suostumus. Ensimmäinen kortti on ilmainen.

  • Lainassa olevaa aineistoa voi varata.
  • Lainoja voit uusia joko käymällä kirjastossa, puhelimitse tai Keski-kirjastojen Arena-verkkokirjaston kautta.
  • Lainan voi uusia, ellei siitä ole varauksia.
  • Kotiseutukokoelman aineistoa ei ole lainattavissa.

Kirjastokortti

Kortin hankkiminen

Kirjastokortin saa täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja todistamalla henkilöllisyytensä. Kortti oikeuttaa lainaamaan kaikissa Keski-kirjaston toimipisteissä. Osoitteen- ja nimenmuutokset on ilmoitettava aina kirjastoon. Asiakas ei voi verkkosivulla itse muuttaa omia lainaajatietojaan.

Pin-koodi

Lainojen uusintaan ja aineiston varaamiseen verkkokirjastossa tarvitset kirjastokortin lisäksi nelinumeroisen pin-koodin. Koodi annetaan henkilökohtaisesti kirjastossa.

Vastuu kortista

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Asiakas on vastuussa kirjastokortillaan lainatusta aineistosta sekä kirjastokortin tunnuksen ja pin-koodin käytöstä.

Kirjastokortin katoamisesta on viipymättä ilmoitettava kirjastoon puhelimitse tai käymällä kirjastossa. Ilmoituksen jälkeen kortti kuoletetaan. Asiakas voi lunastaa kadonneen kortin tilalle uuden kortin todistettuaan henkilöllisyytensä. Uusi kortti maksaa 2 €.

Seutulainat

Jos Wiitaunionin kirjastoissa ei ole jotakin teosta tai omat kappaleemme ovat lainassa, voit tilata sen seutulainaksi muista Keski-kirjastoista maksutta. Verkkokirjastossa seutuvarauksen voi tehdä vain hyllyssä oleviin niteisiin valitsemalla varauksen tyypiksi seutuvarauksen. Mikäli haluamasi teoksen kappaleet ovat lainassa, ota yhteyttä kirjastoon. Seutulainan toimitusaika on 1-2 vk ja siitä tulee automaattisesti saapumisilmoitus, kun laina on tullut haluamaasi noutopisteeseen.

Seutuvarausta säilytetään varaushyllyssä 10 vuorokautta saapumisesta. Noutamattomasta ja noutoajan jälkeen lainatusta varauksesta peritään 2 €.

 

Kaukopalvelu

Voit jättää kirjastoon kaukolainapyynnön aineistosta, jota ei ole kirjaston omissa kokoelmissa eikä muissa Keski-kirjastoissa. Kirjasto voi hankkia haluamasi teoksen kaukolainaksi melkeinpä mistä tahansa muusta yleisestä- tai tieteellisestä kirjastosta Suomessa.

Ohjeita kaukolainaukseen

  • Tee kaukolainapyyntö hyvissä ajoin ennen tarvetta.
  • Ilmoita viimeinen mahdollinen päivä jolloin teos halutaan lainaksi. Muutoin kaukolaina toimitetaan ja maksut peritään.
  • Kirjasto ilmoittaa asiakkaalle saapuneesta aineistosta puhelimitse tai sähköpostilla.
  • Kaukolainamaksu on 4 € / nide. Ensisijaisesti pyrimme toimittamaan pyydetyt teokset yleisten kirjastojen kokoelmista. Mikäli aineistoa ei löydy yleisistä kirjastoista, tilaamme sen tieteellisestä kirjastoista, jotka perivät kaukolainamaksuja n. 7-10 € / nide.
  • Kaukolainattua aineistoa voi uusia, mikäli siitä ei ole varauksia. Uusinta tulee aina tehdä Pihtiputaan kirjaston kautta, puh 040 8600747.

Tietokoneet

Kirjastossa on langaton verkko, jonka avulla voit käyttää omaa laitettasi kirjaston tiloissa.

Käytettävissä myös nettikone, jossa on tulostusmahdollisuus (20 snt/sivu)

Tiedonhaun opetus ja kirjastovierailut

Päiväkodit, esikoululaiset ja alaluokat

Otamme mielellämme vierailulle lapsi- ja oppilasryhmiä. Ohjelmana voi olla satutunti, kirjastonkäytön opetus tai vaikkapa mukavien kirjojen esittely eli kirjavinkkaus. Ajankohdan sekä sisällön voit sopia etukäteen käymällä tai soittamalla kirjastoon (puh. 040 8600747).

Hae sivustolta