Kirjasto

Omatoimikirjasto

Ulkoyksikkö
Palautushylly

OMATOIMIKIRJASTO

Kaikenikäisten käytettävissä

Omatoimikirjasto on avoinna joka päivä klo 7-22 (paitsi 24.-25.12.).  Omatoimikirjastoa saavat käyttää kaikki, joilla on Keski-kirjastojen kirjastokortti.  Omatomikirjaston käytölle ei ole ikärajaa.  Käyttöoikeus voidaan kuitenkin poistaa väärinkäyttötapauksissa.

Kirjaudu sisään kirjastokortilla

Omatoimikirjastoon kirjaudutaan sisään omalla kirjastokortilla. 4.4.22 alkaen tarvitset myös PIN-koodin.
Näytä kirjastokorttia oven vieressä olevaan lukijaan.
Kortti on henkilökohtainen. Sisäänkirjaantunut asiakas on vastuussa mukanaan tulevien henkilöiden kirjastossa oleskelusta.  Lapset ja seurassasi olevat ystävät voivat tulla mukanasi ilman kirjautumista.

Lue aamun lehdet

Sanomalehdet tulevat postilaatikkoon sivuoven vasemmalle puolelle.  Aamun ensimmäinen asiakas voi noutaa lehdet sieltä, jos ne eivät vielä ole kirjastossa sisällä.

Lainaa ja palauta

Lainausautomaatilla voit lainata, uusia lainasi sekä lainata myös Pihtiputaalta ja Viitasaarelta varaamasi aineiston. Varatun aineiston löydät lainausautomaatin viereisestä hyllystä varausnumerollasi.  Kaukolainat muulta kuin Keski-kirjastoista voit noutaa vain palveluaikana.

Pihtiputaan ja Viitasaaren palautettava aineisto laitetaan omatoimiaikaan aina palautusautomaattihyllyyn.  Muiden kirjastojen palautukset voi laittaa eteisessä olevaan palautuslaatikkoon.

Lainaus- ja palautusautomaattien ohjeet löydät niiden vierestä.

Nettikoneiden käyttö

Omatoimiaikaan voit käyttää nettikoneita.

Tekniset ongelmat

Tietokoneiden ja automaattien mahdollisia teknisiä ongelmia voidaan selvittää vasta, kun henkilökunta on paikalla.

Hätätilanteet

Turvallisuutta valvotaan tallentavalla kameravalvonnalla.  Hätätilanteita varten eteisessä on vartiointiliikkeen puhelinnumero.

Kirjastosta poistuessasi tarkista, että ulko-ovi menee lukkoon.

Viihtyisiä hetkiä kirjastossa!

Hae sivustolta