Liikuntapalvelut

Meijän polku 2017-2047 -hanke

Keski-Suomen MEIJÄN POLKU 2017–2047  –hankkeen tarkoituksena on pitkäjänteisesti, 30 vuoden aikajänteellä edistää kansanterveyttä ja hyvinvointia Keski-Suomessa. Meijän polulla keskisuomalaisten hyvinvoinnin edistämiseen keskitytään neljän teeman, eli liikunnan, levon, luonnon ja yhteisöllisyyden kautta. Meijän polun tavoitteena on terveempi ja hyvinvoiva Keski-Suomen väestö.

Meijän polun vuosikellosta löydät kuhunkin vuodenaikaan liittyviä liikunta- ja hyvinvointivinkkejä sekä liikunta- ja hyvinvointihaasteita: https://www.meijanpolku.fi/vuosikello/

Syksylle on saunahaastetta, metsähaastetta, kävelyhaastetta jne: https://www.meijanpolku.fi/syksy/

Wiitaunionin sivistyslautakunta haastaa pihtiputaalaiset mukaan Meijän polun vuodenaika-haasteeseen. Syksyn haasteita on aikaa toteuttaa 30.11.2020 saakka, jonka jälkeen onkin aika siirtyä talvihaasteisiin.

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Hannu Aho: ”Haastan sekä itseni että kuntalaiset luontoliikunnan pariin. Kaikkina vuodenaikoina löytyy sopivia kelejä luonnossa liikkumiseen, ja meillä Pihtiputaalla löytyy myös hyviä rakennettuja luontopolkuja. Kun on säähän sopiva varustus, liikkumisesta nauttii vaikka räntäsateessa. Metsässä liikkuminen parantaa tutkitusti mielialaa ja kehittää tasapainoa. Omassa työssäni saan hyvin hyötyliikuntaa, mutta luontoliikunta on mieluista myös kiireettömästi vapaa-ajalla.”

Liikkua voit myös muilla tavoin, kuin syksyn haasteiden lajivalikoiman mukaisesti. Olemme ottaneet Pihtiputaalla myös porrashaasteen syksyn valikoimaan mukaan – onhan meillä uudet kuntoportaat, joille toivomme ahkeraa käyttöä!

Halutessasi voit seurata omaa toimintaasi seurantakorttien avulla. Löydät tarkemmat haastekuvaukset ja seurantakortit täältä: https://www.meijanpolku.fi/syksy/.  Seurantakortteja voit hakea myös kunnantalon infosta.

Jos haluat, voit palauttaa täytetyt seurantakortit 4.12.2020 mennessä kunnantalolle, nimellä ja puhelinnumerolla varustettuna, jolloin osallistut kannustepalkintojen arvontaan.

Ps. Jos edellisestä liikuntakerrasta on jo vierähtänyt tovi – aloittaisitko oman hyvinvointihaasteesi vaikkapa saunahaasteesta https://www.meijanpolku.fi/saunahaaste/ ? Ehkäpä kokeilet myöhemmin lisätä  saunalenkin ennen saunaa J…

Hannu Aho

Hae sivustolta