Luontokohteet

Louhuranta

Louhuranta

Louhurannan luonnonsuojelualueella sijaitsee partiolaisten kämppä(Korpiloukko) Alvajärven rannalla, noin 5 km:n päässä keskustasta. Pihtiputaan partiolaisten oma kämppä, mutta tontti on vuokrattu seurakunnalta.Kämppä on lukittu. Tontilla on myös pieni sauna, huussi ja puuvaja. Pihapiirissä voi käydä levähtämässä satunnainen ohikulkijakin, mutta isomman porukan vierailusta pitää sopia lippukunnan edustajan kanssa

Kämpällä mahtuu (ilman koronarajoituksia) yöpymään noin 15 henkilöä. Yläparvella on tilaa 8-10 nukkujalle ja alakerran lattialla/penkeillä n.5-6 hengelle, kun nukutaan tiiviisti lähekkäin.

Rannassa ei ole laituria. Louhikkoiselle rannalle on tehty pitkospuut, mutta ne ovat osittain huonokuntoiset. Uimaan pääsee, kun varovasti laskeutuu kiveltä toiselle. Hypätä ei saa missään  tapauksessa.
Pihapiirissä on nuotiopaikka.

 

Kämpällä ei ole sähköjä eikä myöskään kaivoa, joten juomavesi pitää tuoda mukanaan. Tiski- ja pesuvesi voidaan ottaa järvestä. Sisällä on kaksi tulisijaa eli pieni metallinen, jalallinen takka sekä ”keittiön” puolella on pieni, mutta tehokas puuliesi.

Keittiössä on kattiloita. Muita ruuanlaittovälineitä siellä ei  juurikaan ole eli ne pitää kuljettaa mukana. Ämpäreitä, vateja, kauha ja tiskiharjoja löytyy kämpältä.

Sijainti: Koordinaatit ovat WGS84-systeemissä: P (tai N eli north) 63°19,994′ ja I (tai E eli east) 025°32,903′

Ajo-ohje: Pihtiputaan keskustasta lähdetään Kolimantietä pitkin, kunnes Ritovuoren ohituksen jälkeen tulee T-risteys ja Kolimantie kääntyy vasemmalle. Siitä risteyksestä käännytään oikealle metsäautotielle (jossain kartassa Louhurannantie) ja sitä jatketaan noin 4 km tien päähän asti. Matkalla ylitetään rautatie. Tieltä ei aurata talvisin ainakaan loppuun asti, joten kämpälle ei pääse autolla lumisena aikana tai kelirikon aikaan keväällä.

Tien päädystä luonnonsuojelualueen opastetaulujen takaa lähtee noin 600 m:n mittainen polku kämpälle. Polku on hankalakulkuinen, koska maasto on louhikkoista.

Hyvänä jäätalvena kämpälle pääsee jäitä pitkin moottorikelkalla, hiihtäen tai kävellen. Pumppurannasta (Kammolankujan päästä) Suvannonlahteen jäälle ajettu latu menee Louhurannan edestä. Pumppurannasta matkaa kertyy Louhurantaan noin 5 km ja Suvannonlahdesta n.1,5 km.

 

Kämppää voi vuokrata edullisesti päiväksi tai yöpymiseen. Vuokrahinta ja avaimen luovutus sovitaan tapauskohtaisesti. Lisätiedot lippukunnanjohtaja Roosa Ahokas (roosa.a.ahokas@gmail.com, p.044 358 1684) ja rahastonhoitaja Aki Korhonen (aj.korhonen1@gmail.com, p.044 238 4604).

 

kuva Minna Laitala

Hae sivustolta