Ulkoliikunta

Uimarannat

Uimarannat ja uiminen

Pihtiputaalla on rantaviivaa useita satoja kilometrejä, joten onkin luonnollista, että kunnan alueella on runsaasti uimarantoja – lähes joka kylällä vähintään yksi. Keskustan läheisyydestä löytyy kaksi virallista uimarantaa: Hiekka ja Häikkä. Kaikille virallisille ja merkityille uimarannoille leiriytyminen on kielletty, lemmikkien uittaminen ja tuominen rantaan on kielletty (paitsi Hiekan alueella kts. alla) ja tulenteko on myös kielletty. Lisätietoja Pihtiputaan kunta / Markku Kananen, Salla Kumpulainen sekä Pauliina Koivisto.

Häikkä

Häikän uimaranta sijaitsee Koliman rannalla Saparoniemen Niemenhäikässä Saparoniementiestä erottuvan tien päässä. Uimaranta on varustettu pukukopein, pienellä laiturilla, hyppytornilla, penkeillä sekä kuivakäymälällä. Rannassa on myös pieni veneenlaskuluiska. Ranta on niemen kärjen eteläpuolella nopeasti syvenevä, pohjoispuolella ranta jatkuu pitkään loivana. Niemenhäikän päästä itään lähdettäessä matalaa jatkuu pitkälti, kuitenkin niin, että lopulta pohja jyrkkenee nopeasti.

Hiekka

Hiekan uimaranta sijaitsee Alvajärven rannalla Hiekanlahdessa Tarhantien ja Pohjoisniementien risteyskohdassa raviradan takana. Ranta on varustettu pukukopein, laiturein ja pöytäryhmällä sekä kuivakäymälällä. Ranta on hitaasti jyrkkenevä ja soveltuu hyvin lapsillekin. Hiekan uimarannan yhteydessä, rannan pohjoispäässä aivan Raviradan kupeessa on mahdollisuus käyttää myös koiria uimassa, kunhan koirat eivät aiheuta häiriötä muille ja omistaja muistaa siivota mm koirien jätökset. Hevosten uittaminen on tälläkin paikalla kielletty.

 

Tämän uimarannan osalta esteettömyyteen pyritään panostamaan jatkovuosina ja kesälle 2019 rantaan pääsee paikoitusalueelta kulkuluiskaa pitkin.

Kylien uimapaikat

Nämä uimapaikat ovat Pihtiputaan kunnan ylläpitämiä (ylläpito yhteistyössä paikallisen yhdistyksen kanssa): Alvajärven uimaranta (Kokkoranta 29), Muurasjärven uimaranta (Salmenrantatie 148), Elämäjärven uimaranta (Uimarannantie 49), Peningin / Hassilan uimaranta (Elämäjärventie 100) sekä Kärväskylän uimaranta (Rantatie 29)

Lisäksi myös Seläntauksen uimaranta (Kinnulantie 378) sekä Saanin uimaranta (Karhilantie 135) palvelevat uimareita, mutta nämä eivät ole ns. virallisia uimapaikkoja, eivätkä ne ole kunnan huollossa vaan niiden ylläpidosta vastaa yhdistys, esimerkiksi kyläseura.

Kohteiden sijainnit kartalla löydät kartat osiosta

Koirien uimapaikka – Hiekka

Hiekan uimarannan yhteydessä on pieni alue rannan pohjoispäässä raviradan kupeessa, jossa myös koirien uittaminen on sallittu. Koirien vienti alueelle tapahtuu uimarannan parkkipaikalta polkua pitkin metsän rajasta. Koirien vienti rantaan ja uittaminen varsinaisen uimarannan kohdalla on kielletty. Koirien uimapaikka on varustettu pienellä laiturilla, penkillä, roskiksella sekä lapiolla jätösten siivoamisen helpottamiseksi. Koirat eivät saa tuottaa häiriötä uimarannan tai raviradan käyttäjille ja koirien omistajan on huolehdittava alueen siisteydestä ja jätösten keräämisestä. Myös lintujen ja muiden eläinten häiritseminen on kielletty ja tarvittaessa koirat on siis pidettävä aina kiinni. Hevosten uittaminen on täälläkin kielletty!

Markku Kananen

kenttämestari

044 459 6891

Yksikkö

Tekninen toimi, yhdyskuntatekniikka

Lisätietoja

Liikunta-alueet, urheilualueet

Pihtiputaan kunta

Neuvonta

014 459 6800

Yksikkö

Kunnanvirasto

Toimipaikka

Keskustie 9
44800 Pihtipudas

Lisätietoja

Neuvonta ja vaihde ovat avoinna arkisin klo 9.00 – 15.00

Faksi 014 459 6801

Salla Kumpulainen

yhdyskuntatekniikan päällikkö

040 714 4870

Yksikkö

Tekninen toimi, yhdyskuntatekniikka

Lisätietoja

Kadut, puistot, satamat, kunnallistekniikka

Kun et pääse rannoille uimaan, niin mahdollisuus on myös uimahallit. Katso seuraavista linkeistä.

Avantouinti 2021-2022

Lue lisää

Kartat ja paikkatietopalvelut

Lue lisää

Hae sivustolta