Luontopolut ja lenkkeily

Rapeikon luontopolku – n. 2km

Rapeikon luontopolku – n. 2km

Rapeikon luontopolku sijaitsee muutaman kilometrin päässä Pihtiputaan taajamasta etelään, ja reitille pääsee nopeasti jalkaisin taajamasta sekä Ritovuoren luontopolulta. Reitille on helppo pääsy myös autolla, viitoitus esimerkiksi nelostieltä, toinen mahdollisuus ajoneuvolla lähestymiseen on Kolimantieltä kääntyvän metsäautotien kautta.

Luontopolulla on runsaasti opastetauluja, joissa kerrotaan mm. reitin vaihtelevasta luonnosta sekä luultavasti timanttejakin tuottaneesta geologisesta historiasta muinaisen tulivuoren päällä.

Reitin varrella on tervanpolton muistomerkki tervahautoineen reitin itäpäässä, huollettu laavu ja kuivakäymälä reitin länsipäässä sekä mm. riistapelto.

Rapeikon vanha päärakennus on purettu v. 2017, pihapiirissä on jäljellä aitta sekä saunan ja päärakennuksen rauniot. Aitta on lukittu, mutta leirikoulu- tms. käyttöön sitä voi tiedustella Pihtiputaan kunnalta / Ari Kahilainen Maanomistajana alueella pääosin Pihtiputaan kunta ja alueen esitteen löydät tästä Lisätietoja Pihtiputaan kunta / Ari Kahilainen ja Markku Kananen sekä Retkiopas Pentti Ruotsalainen  

Markku Kananen

Kenttämestari

+358444596891

Yksikkö

Tekninen toimi, yhdyskuntatekniikka

Lisätietoja

Liikunta-alueet, urheilualueet

Ari Kahilainen

Yhdyskuntatekniikan päällikkö

+358444596810

Yksikkö

Tekninen toimi, yhdyskuntatekniikka

Lisätietoja

Kadut, puistot, satamat, kunnallistekniikka

Hae sivustolta