Nuorisopalvelut

Nuorten työpaja

Nuorten työpaja

Avoinna ma – pe klo 8.00-15.00.

Käyntiosoite:
Mettälän halli II, Pohjanpolku 3, 44800 Pihtipudas

Työpajatoiminnasta

Työpajatoiminta pähkinänkuoressa:
Nuorten työpajatoiminta on osa nuorisolaissa (1285/2016) säädettyä nuorten sosiaalista vahvistamista. Se toteuttaa osaltaan nuorisotakuuta. Työpajojen valmennustyölle on ominaista hallinnolliset ja organisatoriset sektorirajat ylittävä monialaisuus ja -ammatillisuus.

Työpaja on yhteisö, jossa työnteon ja siihen liittyvän valmennuksen avulla pyritään parantamaan yksilön kykyä ja valmiuksia hakeutua koulutukseen tai työhön sekä parantamaan hänen arjenhallintataitojaan.

Juha Karvonen

Työpajan ohjaaja

044 7191 800

Työpajan asiakaspalvelu

040 714 4476

Työmetodi perustuu tekemällä oppimiseen. Työpajojen menetelmiksi ovat käytännön tekemisen ohella vakiintuneet työvalmennus ja yksilövalmennus.

Työpajojen valmentautujina on työttömiä nuoria ja aikuisia, joilta puuttuu ammatillinen koulutus ja/tai työkokemus, ammatinvaihtajia, työ- ja toimintakyvyltään heikentyneitä työnhakijoita, päihde- ja mielenterveyskuntoutujia, pitkäaikaistyöttömiä, osatyökykyisiä sekä työmarkkinoille integroitumisessa tukea tarvitsevia maahanmuuttajia.

Työpaikkana

Nuorten työpaja on suunnattu 17-29 -vuotiaille, lähinnä pitkäaikaistyöttömille, palkkatukeen oikeutetuille nuorille. Vuosittain
pajalle palkataan määräaikaiseen työsuhteeseen 6-8 nuorta n. 6 kuukaudeksi kerrallaan.

Lisäksi pajalla voi olla työkokeilussa, työssäoppimassa (opiskelija), kuntouttavassa työtoiminnassa, koulutussopimuksella tai oppisopimuksella.

Palkka on KvTes:in mukainen.

Mitä pajalla tehdään?

Pajalla suoritetaan pääosin tilaustöitä kuten  metalli- ja puutöitä, erilaisia korjaus- ja huoltotöitä, viheralueiden hoitoa, muuttopalveluja Pihtiputaan alueella sekä alihankintaa yksityisille ja yrityksille.

Painopiste vaihtelee kulloisenkin työvoiman vahvuuksien ja osaamisen mukaan.

Mitä pajalla on tehty tähän mennessä?

Tähän mennessä pajalla on tehty mm. hitsausta (MIG-puikko), muuttopalveluita, pintakäsittelyä (puu/metalli), autonhuoltoa, konehuoltoa (päältä ajettava ruoholeikkuri, mopo, mp jne.), materiaalin hankintaa, logistiikkapalveluita, metallin ja puun työstöä eri työvälineillä, betonivalua, suunnittelutöitä (metalli, puu, muovi, kumi, rullalautapuisto, graafinen suunnittelu, internet-sivusto, esite jne.), lumitöitä lapiolla ja kolalla sekä jäänpiikkausta, ruoholeikkuuta (päältäajettavalla ja työnnettävällä leikkurilla), raivausta, trimmausta, haravointia, maalausta (seinät), maalitussilla taiteilu (seinämaalaus), puun/metallin maalaus, ruiskumaalaus, remontti- ja purkutöitä, asennus ym. rakennustyöt, juhlien ja messujen järjestely (roudaus), teroitus (poranterä, moottorisaha, puukko jne.), soodapuhallus, teippaus (nylkeminen, kalvotus, leikkaus, asennus; ikkunakyltit, valomainokset, autot), prässi/paino (hupparit ja t-paidat) eri menetelmillä, kalvottaminen, viilutus, esitelajittelu, freehand, kyltin maalaus, työskentely kopiokoneella jne.

 

Hinnasto

alv. 0 % sis.alv. 24 %
Perustuntiveloitus h/henkilö 8,06 € 10.00 €
Konetyötunti*         h/henkilö 16,13 € 20,00 €
Matkat, km 0,4 € 0,5 €
*Käytetään työpajan koneita (esim. ruohonleikkaaja ja kone)

Hae sivustolta