Nuorisopalvelut

Nuorten starttipaja

Starttipaja

Nuorten toiveesta livetoimintaa järjestetään kerran viikossa. Kesä-heinäkuun ajan startti toimii livenä Pihtiputaalla tiistaisin ja Viitasaarella keskiviikkoisin. Etäryhmä pyörii läpi kesän päivittäin;  aamupäivisin nuoret tekevät tehtäviä (tai osallistuvat livetapaamisiin) ja iltapäivät toimitaan yhdessä Discordissa.

Nuorten starttipaja on tarkoitettu pääosin koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleville, omaa suuntaansa etsiville 16-29 -vuotiaille nuorille. Startille tulon perusteena voi olla esimerkiksi työttömyys, opiskelujen keskeytyminen tai sen uhka, koulutuksen puuttuminen tai halu saada seuraa ja tekemistä päiviin. Startin toiminta perustuu erityisesti nuoren lahjakkuuksien kartoittamiseen ja vahvistamiseen.

Startti on mahdollisuus hengähtää ja ottaa aikaa omien suunnitelmien ja asioiden selvittelyä varten. Ajatus on, että nuori on toiminnassa mukana oman vointinsa mukaan ja niin kauan kuin itse kokee sen tarpeelliseksi, mitään aikarajaa ei siis ole. Startilta saa neuvoja arkeen, apua tulevaisuuden suunnitteluun sekä tekemistä ja rytmiä päiviin. Startin toiminnan pääpaino on pienryhmätoiminnassa ja yhdessä oppimisessa ja startilla voidaankin esimerkiksi laittaa yhdessä ruokaa, tehdä erilaista luovaa toimintaa (käsityöt, valokuvaus, kuvataiteet yms.), retkeillä, hoitaa puutarhaa, tehdä tutustumiskäyntejä, kokeilla harrastuksia, oikeastaan mitä vain mitä nuoret itse toivovat. Tekemisen lomassa jokainen starttilainen saa myös yksilöohjausta, jolloin paneudutaan juuri niihin omiin vahvuuksiin ja tulevaisuudensuunnitelmiin.

Starttipaja tarjoaa toiminnallista valmennusta nuoren yksilölliset tarpeet huomioiden ja jokaiselle starttilaiselle laaditaan henkilökohtaiset tavoitteet jakson ajalle. Toiminta on koulutukseen ja työelämään suuntaavaa nuoren elämänhallinnan ja sosiaalisten taitojen vahvistamista, mutta startilla edetään rennolla otteella ja kiirehtimättä. Startilla saa ja pitää olla hauskaa!

Startti tekee yhteistyötä myös oppilaitosten kanssa silloin, kun nuoren opinnot syystä tai toisesta takkuavat. Yhdessä nuoren ja opettajien kanssa voidaan tällöin sopia, että osa opinnoista suoritetaan startilla yhdessä tehdyn suunnitelman mukaan.

Starttipajan löydät Facebookista ja Instagramista nimellä Pikkasen parempi startti.

Käyntiosoite:

Starttipaja Pihtipudas
Mettälän halli II, Pohjanpolku 3
Avoinna ti ja to klo 9-16.00

(Starttien päivät ja aikataulut saattavat vaihdella nuorten tarpeiden ja toiveiden mukaan, joten tarkistathan aina aukiolot vielä ohjaajalta.)

Startille pääsee ottamalla yhteyttä ohjaajaan, katsotaan sitten yhdessä kuviot kuntoon jakson aloitusta varten. Startille saa tietenkin tulla myös sovitusti tutustumaan, esittelen mielelläni paikat ja kerron toiminnasta lisää!

Anna Kemppainen

Starttipajaohjaaja

040 6317 632

Hae sivustolta