Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Kesäputtaalainen

Tervetuloa Pihtiputaalle

Tervetuloa Pihtiputaalle – ainutlaatuiseen luontokaupunkiin, joka tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen ja ikimuistoisen matkailuelämyksen. Pihtipudas sijaitsee Keski-Suomessa, upeiden järvimaisemien ympäröimänä, ja sen rauhallinen tunnelma houkuttelee matkailijoita ympäri vuoden.

Luonnonkaunis Pihtipudas tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ulkoiluun, luontoretkiin ja rentoutumiseen. Kunnan alueella sijaitsevat monet upeat järvet, kuten Keitele, Kannonjärvi ja Lakeusjärvi, jotka kutsuvat vierailijoita nauttimaan veden äärellä olemisesta. Kalastus, veneily ja uiminen ovat suosittuja aktiviteetteja kesäisin, ja talvisin järvien jäät houkuttelevat luistelijoita ja pilkkijöitä.

Pihtiputaalla on myös runsaasti upeita luontopolkuja ja retkeilyreittejä, jotka tarjoavat upeat puitteet patikointiin ja vaellukseen. Voit tutustua kunnan monimuotoiseen luontoon esimerkiksi Pihtiputaan reitistöön, joka kulkee läpi metsien, suoalueiden ja jylhien kallioiden. Keväällä ja kesällä pääset ihailemaan alueen upeaa kukkaloistoa, ja syksyllä voit nauttia kauniista ruskan väreistä.