Kansalaisopisto ja musiikkiopisto

Kansalaisopisto

Viitaseudun opisto

Viitaseudun opisto on Pihtiputaan kunnan omistama ja opetushallituksen valvoma vapaan sivistystyön oppilaitos. Opisto tarjoaa mahdollisuuden inhimilliseen kasvuun ja oppimiseen sosiaalisena harras­teena opiskeluhalukkuudesta riippuen myös kaikilla kyläkunnilla.

Ajankohtaista

Wiitaunionin johtoryhmä totesi maanantaina 1. maaliskuuta, että koronatilanne Pihtiputaalla ja Viitasaarella on edelleen rauhallinen. Yli 12-vuotiaiden harrastustoimintaa ei nähty tarpeelliseksi rajoittaa. Opiston kurssitoiminta jatkuu toistaiseksi lähiopetuksena OPH:n ohjeistuksen mukaan. Tästä osoitteesta voit tutustua ko. ohjeistuksiin: https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/vapaan-sivistystyon-koulutuksen-toteuttaminen-112021-alkaen

Opiston toiminnassa ovat voimassa paitsi yleiset hygieniasuositukset liittyen mm. käsienpesuun ja turvaväleihin myös maskisuositus. Toimintaan ei tule osallistua oireisena.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston 31.3.2021 asti voimassa olevan rajoituksen mukaan opisto ei järjestä yli 10 hengen yleisötilaisuuksia, kuten konsertteja, yhteislaulutilaisuuksia, teatteriesityksiä tai yleisöluentoja.

1.3.2021 Niina Rautanen, vararehtori

Alkavat kurssit helmi-maaliskuu 2021

Pihtipudas:
Huopaa, huopaa 13. – 27.3.3., viim. ilm. 26.2.
Rakukeramiikka 13. – 27.3., viim. ilm. 10.3.
Viitasaari:
Hiihtoloman tanssi- ja voimistelupäivä 8 – 16-vuotiaille 1. – 2.3., viim. ilm. 26.2.
Polkupyörät kesäkuntoon 18.3 – 15.4., viim. ilm. 15.3.
Kevään ompelulanit 13.3., viim. ilm. 10.3.
Huom.! Talvilomalla vk 9 ei kurssien kokoontumisia, ellei toisin mainittu.


Koronavirustilanne ja kurssien maksuehdot

Mikäli lähiopetusta ei pystytä koronatilanteen vuoksi järjestämään, opetus jatkuu mahdollisuuksien mukaan verkko-opetuksena. Jos kurssi jatkuu verkossa, kurssimaksua ei palauteta.

Mikäli kurssia ei voida jatkaa verkko-opetuksena ja se joudutaan perumaan kokonaan, laskutus tapahtuu jo toteutuneiden kurssikertojen mukaan (laskutus vähintään 10 euroa).

Jos opiskelija sairastuu tai joutuu karanteeniin, ovat normaalit peruutusehdot voimassa. Muistathan siis perua kurssisi ajoissa.

Kaikista opetuksessa tapahtuvista muutoksista ilmoitetaan opiskelijoille tekstiviestillä. Huolehdi, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.


Hae sivustolta