Kansalaisopisto ja musiikkiopisto

Kansalaisopisto

Viitaseudun opisto

Viitaseudun opisto on Pihtiputaan kunnan omistama ja opetushallituksen valvoma, aikuisille, nuorille ja lapsille tarkoitettu oppilaitos, joka tarjoaa mahdollisuuden inhimilliseen kasvuun ja oppimiseen sosiaalisena harras­teena opiskeluhalukkuudesta riippuen myös kaikilla kyläkunnilla.

Ajankohtaista

Koronavirustilanne ja kurssien maksuehdot

Kansalaisopiston kausi alkaa lähiopetuksena väljyys- ja hygieniamääräyksistä huolehtien.

Mikäli lähiopetusta ei pystytä koronatilanteen vuoksi järjestämään, opetus jatkuu mahdollisuuksien mukaan verkko-opetuksena. Jos kurssi jatkuu verkossa, kurssimaksua ei palauteta.

Mikäli kurssia ei voida jatkaa verkko-opetuksena ja se joudutaan perumaan kokonaan, laskutus tapahtuu jo toteutuneiden kurssikertojen mukaan (laskutus vähintään 10 euroa).

Jos opiskelija sairastuu tai joutuu karanteeniin, ovat normaalit peruutusehdot voimassa. Muistathan siis perua kurssisi ajoissa.

Kaikista opetuksessa tapahtuvista muutoksista ilmoitetaan opiskelijoille tekstiviestitse. Huolehdithan siis että yhteystietosi opiston toimistossa ovat ajan tasalla.

Tiedote annettu 19.8.2020

Kansalaisopiston ja musiikkiopiston tiedote elokuu 2020

Kansalaisopiston ja musiikkiopiston lukuvuosi alkaa lähiopetuksena.

Opetus järjestetään Opetushallituksen ja THL:n suositusten ja ohjeiden mukaisesti. Kaikessa toiminnassa panostetaan hyvään hygieniaan, väljyyteen sekä tarpeettomien lähikontaktien välttämiseen.

Edelleen tärkeintä on huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja turvaväleistä sekä muistaa että opetukseen osallistutaan terveenä.

Wiitaunionin johtoryhmä seuraa tilannetta tiiviisti ja kaikista mahdollisista muutoksista tiedotetaan ajantasaisesti.

Antoisaa ja turvallista lukuvuoden alkua toivottaen

Jutta Hartojoki

sivistystoimen toimialajohtaja

Ilmoittautuminen kursseille

Opetusohjelma avautuu kokonaisuudessaan ilmoittautumisille maanantaina 24.8. klo 7.30. Lasten kuvis-, kässä- ja voimisteluryhmien sekä joidenkin lyhytkurssien ilmoittautuminen alkaa 17.8. klo 8.00.

Ilmoittautua voi internetosoitteessa opistopalvelut.fi/viitaseutu tai soittamalla numeroon 040 860 0767. Puhelinilmoittautumisia vastaanotetaan 24.8. klo 7.30–17 ja 25.8 alkaen klo 9–15. Toivomme että puhelinilmoittautumiset tehdään pääosin viikon 35 aikana.

Kurssille ilmoittaudutaan viimeistään kolme arkipäivää ennen kurssin alkua tai erikseen mainittuun ilmoittautumispäivään mennessä. Musiikin yksilöopetuksen ja Alexander-tekniikan viimeinen ilmoittautumispäivä on 8.9.2020.

Kausikortin hakeminen

Kausikortin hinta on 170 € ja se tulee hakea viimeistään 25.9.2020. Kurssikohtaisia maksuja ei muuteta kausikortiksi 25.9.2020 jälkeen. Kausikortti haetaan joko internetissä tai puhelimitse, p. 040 860 0767. Kausikortti löytyy internetilmoittautumisessa kohdasta Kurssit Viitasaari/Pihtipudas Muu koulutus Yleissivistävä koulutus.

Kurssipaikan peruuttaminen

Kurssille osallistumisen voi peruuttaa maksutta opiston toimistoon puhelimitse, sähköpostitse tai internetissä viimeistään kolme arkipäivää ennen kurssin alkua. Kurssille tulematta jättäminen tai maksun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Kausikortin haltijat joutuvat maksamaan kurssimaksun, jos jäävät pois kurssilta sitä peruuttamatta. Peruuttamattomasta oppilaspaikasta lähetetään aina kurssimaksulasku. Kurssiperumiset ilmoitetaan aina toimistoon – ei opettajalle.

Huom! Alle 10-vuotiailla lapsilla on koko lukuvuoden kestävissä ryhmissä oikeus yhteen tutustumiskertaan. Huoltajan tulee tehdä kurssiperuutus ennen ryhmän toista kokoontumiskertaa, jollei lapsi jatka ryhmässä. Kurssi laskutetaan, jos peruutus ei tule ajoissa.

Muuta huomioitavaa

Opiston toimintaperiaatteisiin, opintomaksujen määräytymiseen, kausikortin ja  kertamaksullisten kurssien ehtoihin, opintoseteliavustuksiin sekä liikunta- ja kulttuuriseteleillä maksamiseen ja lasten ryhmien käytäntöihin voit perehtyä tältä sivulta löytyvästä opinto-ohjelman näköispainoksesta.

 


Yhteystiedot

Opiston toimisto palvelee kahdessa toimipisteessä:

Pihtiputaan kunnantalolla

Käynti- ja postiosoite: Keskustie 9, 44800 Pihtipudas
voinna syys–toukokuussa tiistaisin ja torstaisin klo 9–15.
Suljettu lomaviikoilla 42 ja 9. 

Viitasaaren alueen musiikkiopiston kansliassa

Käyntiosoite: Koulukuja 8, 44500 Viitasaari
Postiosoite: Keskitie 10, 44500 Viitasaari
Avoinna syys–toukokuussa perjantaisin klo 9–15.
Suljettu lomaviikoilla 42 ja 9.

Henkilökunta

Rehtori
Miia Kuusela
Puh. 044 459 7359
miia.kuusela(at)pihtipudas.fi

Kanslisti
Pirjo Kumpulainen (asiakaspalvelu, opiskelijalaskutus)
Puh. 040 860 0767
pirjo.kumpulainen(a)viitasaari.fi tai kansalaisopisto(a)pihtipudas.fi

Kanslisti
Anu Närhi (tuntiopettajien asiointi)
Puh. 040 714 4488
anu.narhi(a)pihtipudas.fi

Musiikin suunnittelijaopettaja, vararehtori (opintovapaalla 1.9.–31.12.2020)
Niina Rautanen
Puh. 044 7091830
niina.rautanen(at)pihtipudas.fi

Musiikinopettaja Anu Palander (töissä 1.9.–31.12.2020)
Puh. 044 7091830
anu.palander(at)pihtipudas.fi

Liikunnan suunnittelijaopettaja, va. vararehtori Anne Kivivuori
Puh. 040 714 4490
anne.kivivuori(at)viitasaari.fi

Tekstiilityönopettaja Maarit Silvennoinen
Puh. 044 459 6970
maarit.silvennoinen(at)viitasaari.fi

Perusopetuksen ja kansalaisopiston tekstiilityön lehtori
Katariina Kattelus
Puh. 044 459 6969
katariina.kattelus(at) pihtipudas.fi

https://www.instagram.com/viitaseudunopisto/

Hae sivustolta