Kansalaisopisto ja musiikkiopisto

Kansalaisopisto

Viitaseudun opisto

Viitaseudun opisto on Pihtiputaan kunnan omistama ja opetushallituksen valvoma, aikuisille, nuorille ja lapsille tarkoitettu oppilaitos, joka tarjoaa mahdollisuuden inhimilliseen kasvuun ja oppimiseen sosiaalisena harras­teena opiskeluhalukkuudesta riippuen myös kaikilla kyläkunnilla.

Ajankohtaista

Ilmoittautuminen kursseille alkaa koko laajuudessaan 26.8. klo 8.30. Lasten kuvis-, kässä- ja voimisteluryhmien ilmoittautuminen alkaa 10.8. klo 10.00.

Tutustu kurssivalikoimaamme ja ilmoittaudu klikkaamalla oheista opinto-ohjelma ja ilmoittautuminen -painiketta.

Opiston toimintaperiaatteisiin, opintomaksujen määräytymiseen, kausikortin ja  kertamaksullisten kurssien ehtoihin, opintoseteliavustuksiin sekä liikunta- ja kulttuuriseteleillä maksamiseen ja lasten ryhmien käytäntöihin voit perehtyä tämän sivun alalaidasta löytyvästä opetusohjelman näköispainoksesta.

Kausikortin voi hakea 1.7.–22.9. Kurssikohtaisia maksuja ei muuteta kausikortiksi tämän jälkeen. Kausikortti on saatavilla valitsemalla kurssiksi ”Kausikortti”.

Opisto tutuksi -päivä järjestetään 30.8. klo 15–17. Tervetuloa tutustumaan Viitaseudun opiston toimintaan, henkilökuntaan ja lukuvuoden 2019–2020 opetusohjelmaan! Pihtiputaalla tapaat meidät S-marketin aulassa ja Viitasaarella K-supermarketin tiloissa.

Pihtiputaalla tapahtumassa esiintyy klo 15 esiintyy Kylien kuoro, johtajanaan Helena Lehmuskero. Viitasaarella esiintyvät klo 16 Naiskuoro Vikla, johtajanaan Maija Manninen ja klo 16.30 Laulelmaryhmä Kari Keurulaisen johdolla. Samassa tuokiossa musisoivat Matti Paananen, viulu ja Kari Keurulainen harmonikka.

Huomioita alkavista kursseista

Vanhempi–lapsi-jumpan päivä ja kellonaika poikkeaa painetun opetusohjelman tiedoista. Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 10.00–10.45 vanhan yhteiskoulun peilisalissa.

Vesijumppa, päiväryhmä -kurssi ei kokoonnu 12.9. Simmarin ollessa kiinni kaukolämmön jakelukatkoksen vuoksi. Tiedotamme kurssille ilmoittautuneille korvauskerran myöhemmin. Pahoittelut!

 

Kursseille ilmoittautuminen
Ilmoittaudu osoitteessa https://opistopalvelut.fi/viitaseutu/index.php tai soittamalla opiston toimistoon, puh. 040 8600 767. Kurssille ilmoittaudutaan 3 arkipäivää ennen kurssin alkua tai erikseen mainittuun päivämäärään mennessä.

Kurssipaikan peruuttaminen
Kurssille osallistumisen voi peruuttaa maksutta opiston toimistoon puhelimitse, sähköpostitse tai internetissä viimeistään kolme arkipäivää ennen kurssin alkua. Kurssille tulematta jättäminen tai maksun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Kausikortin haltijat joutuvat maksamaan kurssimaksun, jos jäävät pois kurssilta sitä peruuttamatta. Peruuttamattomasta oppilaspaikasta lähetetään aina kurssimaksulasku. Kurssiperumiset ilmoitetaan aina toimistoon – ei opettajalle.

Huom! Alle 10-vuotiailla lapsilla on koko lukuvuoden kestävissä ryhmissä oikeus yhteen tutustumiskertaan. Huoltajan tulee tehdä kurssiperuutus ennen ryhmän toista kokoontumiskertaa, jollei lapsi jatka ryhmässä. Kurssi laskutetaan, jos peruutus ei tule ajoissa.

 

 


 

 

 


Yhteystiedot

Opiston toimisto palvelee kahdessa toimipisteessä:

Pihtiputaan kunnantalolla

Käynti- ja postiosoite: Keskustie 9, 44800 Pihtipudas

Avoinna syys–toukokuussa tiistaisin ja torstaisin klo 9–15. 

Suljettu lomaviikoilla 42 ja 9.

 

Viitasaaren alueen musiikkiopiston kansliassa

Käyntiosoite: Koulukuja 8, 44500 Viitasaari

Postiosoite: Keskitie 10, 44500 Viitasaari 

Avoinna syys–toukokuussa perjantaisin klo 9–15. Suljettu lomaviikoilla 42 ja 9.

 

Henkilökunta

Rehtori
Miia Kuusela
Puh. 044 459 7359
miia.kuusela(at)pihtipudas.fi

Kanslisti
Pirjo Kumpulainen (asiakaspalvelu, opiskelijalaskutus)
Puh. 040 860 0767
pirjo.kumpulainen(a)viitasaari.fi tai kansalaisopisto(a)pihtipudas.fi

Kanslisti
Anu Närhi (tuntiopettajien asiointi)
Puh. 040 714 4488
anu.narhi(a)pihtipudas.fi

Musiikin suunnittelijaopettaja, vararehtori (kurssiehdotukset, konserttipyynnöt)
Niina Rautanen
Puh. 044 7091830
niina.rautanen(at)pihtipudas.fi

Liikunnanopettaja Anne Kivivuori
Puh. 040 714 4490
anne.kivivuori(at)viitasaari.fi

Tekstiilityönopettaja Maarit Silvennoinen
Puh. 044 459 6970
maarit.silvennoinen(at)viitasaari.fi

Perusopetuksen ja kansalaisopiston tekstiilityön lehtori
Katariina Kattelus
Puh. 044 459 6969
katariina.kattelus(at) pihtipudas.fi

Hae sivustolta