Varhaiskasvatus ja koulutus

Sivistystoimen hallinto

Sivistystoimi

Pohjoisen Keski-Suomen kahdessa kunnassa, Pihtiputaalla ja Viitasaarella, toimii erittäin vireä ja aktiivinen sivistystoimi yhdessä  kunnan/kaupungin eri hallintokuntien, järjestöjen, yhdistysten ja seurakunnan kanssa. Toiminnassa on tärkeää kuntalaisten osallisuus ja vaikuttamismahdollisuudet. Tavoitteena on aktiivinen, alueella viihtyvä, tyytyväinen kuntalainen.

Pihtiputaan kunnan ja Viitasaaren kaupungin sivistystoimi on yhteinen, ns. Wiitaunionin sivistystoimi. Sivistystoimen palveluista vastaa Pihtiputaan kunta. Pihtiputaan kunnan sivistyslautakunnassa on neljä jäsentä Pihtiputaalta ja neljä jäsentä Viitasaarelta. Sivistyslautakunta vastaa esi- ja perusopetuksesta, lukio-opetuksen järjestämisestä, kansalais- ja musiikkiopistotoiminnasta, kirjastoista, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimesta sekä varhaiskasvatuksesta molempien kuntien alueella.

Sivistystoimisto

Pihtiputaan kunta
PL 36 (käyntiosoite: Keskustie 9)
44801 Pihtipudas

 

Jutta Hartojoki

Sivistystoimen toimialajohtaja

040 860 0777

Yksikkö

Sivistystoimen hallinto

Lisätietoja

Pihtiputaan kunnan ja Viitasaaren kaupungin yhteinen sivistystoimen toimialajohtaja. Virkavapaalla 1.1.-31.3.2022.

Airi Turpeinen

Toimistosihteeri

040 860 0709

Yksikkö

Sivistystoimen hallinto

Lisätietoja

Pihtiputaan kunnan ja Viitasaaren kaupungin yhteisen sivistystoimiston toimistotehtävät

Joona Kurikkala

rehtori/vs. sivistystoimen toimialajohtaja

044 459 6876

Lisätietoja

Pihtiputaan kunnan ja Viitasaaren kaupungin yhteinen vs. sivistystoimen toimialajohtaja vastuualueilla esiopetus, perusopetus, lukio ja varhaiskasvatus. Sivistyslautakunnan esittelijä.

Kati Laine-Rissanen

hyvinvointikoordinaattori

040 714 3888

Lisätietoja

Vastaa Pihtiputaan kunnan ja Viitasaaren kaupungin yhteisen sivistystoimen toimialajohtaja tehtävistä vastuualueilla liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalvelut, kirjasto, Viitasaaren alueen musiikkiopisto ja Viitaseudun opisto.

Hae sivustolta