Neuvonta ja asiointi

Oikeusaputoimisto, talous & velkaneuvonta

Oikeusaputoimisto, talous & velkaneuvonta

Yleinen edunvalvonta ja oikeusapu

Keski-Suomen edunvalvontatoimisto

Keski-Suomen oikeusaputoimiston edunvalvonta-alueeseen kuuluvat seuraavat kunnat: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski.

Puhelin asiakasopastus

029 56 52245

Virastoposti

keski-suomi.edunvalvonta(at)oikeus.fi

 

Tapaamiset ajanvarauksella

Puheluiden hinta on soittajan oman operaattorin sopimuksen mukainen paikallisverkko- tai matkapuhelinverkkomaksu. Ulkomailta soitettaessa hinnan määrittelee operaattori.

Viitasaaren toimipaikka, edunvalvonta

ma-pe 9:00-11:00 ja 12:00-15:00
Rantatie 10, 44500 Viitasaari
Rantatie 10, 44500 Viitasaari
Faksi 029 56 52939

Puhelinajat:
Edunvalvojat: ma-pe klo 10:00-11:00
Edunvalvontasihteerit: ma-pe klo 9:00-11:00

 

Keski-Suomen edunvalvontaoimiston sivuille pääset  tästä

 

Keski-Suomen oikeusaputoimisto

Kansalaisella on yhteiskunnan monimutkaistuessa yhä enemmän oikeudellisia ongelmia, joihin hän tarvitsee asiantuntevaa apua. Oikeudenkäynneissä on usein tarpeen käyttää lainoppinutta avustajaa, samoin kuin sovintoneuvotteluissa ja erilaisten asiakirjojen laadinnassa. Oikeusapu tarkoittaa sitä, että kansalainen voi saada itselleen oikeudellisen asian hoitamista varten avustajan kokonaan tai osittain valtion varoilla. Oikeusapu kattaa kaikki oikeudelliset asiat. Oikeusapua ei kuitenkaan yleensä myönnetä, jos hakijalla on oikeusturvavakuutus, josta asian kulut voidaan korvata. Rikosoikeudenkäynnissä turvataan vastaajalle tietyissä tilanteissa hänen taloudellisesta asemastaan riippumatta puolustaja valtion varoin. Vakavien väkivaltarikosten ja seksuaalirikosten uhri voi tuloistaan riippumatta saada valtion varoin kustannettavan oikeudenkäyntiavustajan. Oikeusapua ei anneta yrityksille eikä yhteisöille. Ulkomailla hoidettavissa asioissa oikeusapu kattaa oikeudellisen neuvonnan. Oikeusapua tarjoavat oikeudenkäyntiasioissa julkiset oikeusavustajat, asianajajat ja muut lakimiehet ja muissa asioissa julkiset oikeusavustajat. Julkiset oikeusavustajat työskentelevät valtion oikeusaputoimistoissa. Toimistot sijaitsevat yleensä samoilla paikkakunnilla kuin käräjäoikeudet.

Keski-Suomen oikeusaputoimistolla on toimipaikat Jyväskylässä, Jämsässä, Äänekoskella sekä Viitasaarella.

Viitasaaren toimipaikka, oikeusapu

Käyntiosoite: Keskitie 10, 44500 VIITASAARI

Puhelin: 029 56 60880
Faksi: 029 56 60889
Sähköposti: keski-suomi.oikapu(at)oikeus.fi

Aukioloajat:

Viitasaaren toimipaikka on avoinna arkisin klo 09:00-15:00.

Viitasaaren toimipaikan palvelut ovat käytettävissä ajanvarauksella.

Aika tulee varata puhelimitse tai käymällä paikan päällä.

 

Keski-Suomen oikeusaputoimiston sivuille pääset tästä

Talous & velkaneuvonta

Pihtiputaan Asiointipiste

 Keskustie 9

44800 Pihtipudas

Puh. 014 459 6800

Avoinna ma-pe klo 9:00 – 15:00

 

Yhteispalvelupisteet ovat nyt Asiointipisteitä. Tunnus on pinkki avain.

Kunnanvirastolla oleva Asiointipiste on kunnan ylläpitämä julkisen hallinnon yhteinen asiakaspalvelupiste. Asiointipisteessä on kunnan omien palvelujen lisäksi saatavilla myös Kelan ja TE-toimiston palveluja.

Asiointi Asiointipisteessä

Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi!

Asiointi palveluneuvojan luona

Saat palveluneuvojalta tietoa julkisen hallinnon palveluista. Jos sinun on jätettävä lomakkeita tai hakemuksia paperiversioina, niin Asiointipisteen palveluneuvoja toimittaa asiapaperisi eteenpäin. Palveluneuvojien tehtävät ovat avustavia asiakaspalvelutehtäviä, joten he eivät voi tehdä esim. päätöksiä tai täyttää asiakkaan puolesta hakemuksia.

Sähköinen asiointi

Asiointipisteen asiakaspäätteellä voit tutustua viranomaisten sähköisiin palveluihin ja käyttää niitä itsenäisesti tai palveluneuvojan opastuksella. Asiakaspääte ja yhteydet ovat käytössäsi ilmaiseksi. Palveluneuvoja opastaa sinua tarvittaessa laitteiden ja verkkopalveluiden käytössä.

Etäpalveluasiointi

Talous- ja velkaneuvonta

KESKI-SUOMEN TALOUS- JA VELKANEUVONTA AUTTAA

Yhteydenotot ja ajanvaraukset puhelimitse ti ja to klo 12 – 14, p. 014 – 266 0000

Keski-Suomen talous- ja velkaneuvonnan ajanvarauksen ja neuvonnan päivystysaika muuttuu 1.1.2017 alkaen päivästä aamupäivään ja lisäksi päivystysaikaa on myös jatkossa maanantaisin. Talous- ja velkaneuvontaan voi ottaa yhteyttä, saada neuvontaa ja varata aikaa puhelinpäivystyksen kautta maanantaista torstaihin klo 9-10 puhelinnumerosta 014 266 0000.

Talous- ja velkaneuvojat neuvovat ja avustavat yksityistalouksia erilaisissa talouteen ja velkaantumiseen liittyvissä ongelmissa.

Talous- ja velkaneuvontaan voi ottaa yhteyttä, jos tulot eivät kata menojalaskut laahaavat jatkuvasti myöhässäon maksuvaikeuksia kulutusluottojen kanssa (korttivelat, osamaksut, pikalainat)on ylivelkaantunut annettuaan takauksenon ylivelkaantunut työttömyyden, sairauden tai muun yllättävän tapahtuman seurauksenaylivelkatilanne on seurausta päättyneestä yritystoiminnasta.

Talous- ja velkaneuvonnassa annetaan yksityishenkilölle ja elinkeinoharjoittajille tietoa ja neuvontaa talouden ja velkojen hoidosta, avustetaan heitä taloudenpidon suunnittelussa sekä selvitetään talouteen liittyvien ongelmien ratkaisumahdollisuudet. Maksuton palvelu on tarkoitettu toiminta-alueen piirissä asuville kuntalaisille. Keski-Suomen talous- ja velkaneuvonnan toiminta-alueeseen kuuluvat kaikki 23 Keski-Suomen kuntaa.

Lisätietoa: http://www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/velkaneuvonta

Hae sivustolta