Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Osallistu Varisvuoren tuulivoimahankkeen kyselyihin 30. syyskuuta mennessä

Osallistu Varisvuoren tuulivoimahankkeen kyselyihin 30. syyskuuta mennessä

Pihtiputaan kunnassa on aloitettu Varisvuoren alueen tuulivoimaosayleiskaavan laatiminen. Hankkeen etenemistä voi seurata hankkeen verkkosivuilla, joissa on myös saatavilla kaavahanketta koskevat selvitykset ja suunnitelmat. Varisvuoren tuulivoimapuiston osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on nähtävillä 5.8.–18.9.2024 välisen ajan Pihtiputaan kunnanvirastossa (Keskustie 9) sekä hankkeen verkkosivuilla. Lisäksi yleisötilaisuus järjestetään 21.8.2024 klo 18.00 Pihtiputaan kunnan virastotalolla sekä etäyhteyksin. Linkki etäosallistumiseen julkaistaan hankkeen verkkosivuilla.

Rillankiven matkailijakysely

Osana Varisvuoren tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointia (YVA) toteutetaan matkailuselvitys. Tämä kysely on suunnattu erityisesti Rillankiven ja Varisvuoren alueen matkailijoille ja retkeilijöille. Kyselyn tavoitteena on kartoittaa matkailevien henkilöiden asenteita ja näkemyksiä alueelle suunnitellusta tuulivoima-alueesta. Vastaa matkailijakyselyyn 30.9.2024 mennessä.

Varisvuoren tuulivoimahankkeen asukaskysely

Toinen kysely on suunnattu Varisvuoren tuulivoimahankkeen vaikutusalueen vakituisille asukkaille, vapaa-ajan asukkaille ja kiinteistöjen omistajille. Tämän kyselyn avulla selvitetään paikallisten näkemyksiä ja huolia hankkeen mahdollisista vaikutuksista. Kyselyn vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti, eikä henkilötietoja kerätä. Tulokset esitetään ympäristövaikutusten arviointiselostuksessa yhteenvetoina. Vastaa asukaskyselyyn 30.9.2024 mennessä.