Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Pihtiputaan lukio

Pihtiputaan lukio

Pihtiputaan lukio tarjoaa opiskelijoilleen monipuolisen kurssivalikoiman ja korkeatasoisen opetuksen ja on kokoluokassaan Suomen monipuolisin. Jo vuosikymmenien ajan Pihtiputaan lukio on tarjonnut nuorille ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistää harrastukset opintoihin. Lukion vahvuuksina ovat aina olleet pienet opetusryhmät sekä yksilöllinen opetus, myös opiskelijaetuihin on panostettu.

Pihtiputaan lukion suorittaville 1000 euron stipendi jatko-opintoihin. Lisäksi lukio tarjoaa opiskelijoille yhden kotimatkan kuukaudessa kauempaa tulleille sekä kuntosalikortin Pihtiputaan OleFit-kuntosalille. Lukiolaiset ovat myös oikeutettuja kaksi kertaa päivässä edulliseen ruokailuun.

Pihtiputaan lukiolla uusia tuulia – 1000 euron jatko-opintostipendi uusille opiskelijoille

Elokuussa 2024 tai sen jälkeen aloittavat uudet opiskelijat saavat 1000 euron jatko-opintostipendin päättötodistusta vastaan.

Markku Piippo

Pihtiputaan lukion rehtori

markku.piippo@pihtipudas.fi

044 459 6873

Anu Närhi

Toimistosihteeri

anu.narhi@pihtipudas.fi

044 459 6887

Tutustu eri linjoihin

Lentopalloakatemia

Valittavana on kaksi taitotasoryhmää, joissa valmennetaan menestymään lentopallon kilpakentillä sekä luomaan pohjaa ja parantamaan mahdollisuuksia päästä liikunnalliselle opiskelu-uralle tai ammattiin.

Musiikkilinja

Musiikkilinjalla on mahdollisuus lisätä valmiuksia kevyen musiikin tuottamiseen ja kehittää oman instrumentin soittotaitoa, laulua ja esiintymistä.

Partio- ja johtajalinja

Partio- ja johtajalinja on Suomen ainoa lukion erikoislinja, joka keskittyy johtamiseen partiosisältöjä ja -toimintaa hyödyntäen.

Yksilöllisen urheilijan linja

Yksilöllisen urheilijan linja tarjoaa liikunnallisesta elämäntavasta kiinnostuneelle nuorelle mahdollisuuden kehittyä tavoitteellisesti oman lajin parissa.