Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Kasvatus ja koulutus

Kasvatus ja koulutus

Pihtipudas on sopivan kokoinen kunta Järvi-Suomessa, nelostien varrella. Pihtipudas tarjoaa kaiken hyvään elämiseen, ja jos jotain puuttuu, löytyy se lähistöltä ‒ puolentusinaa kaupunkia sijaitsee parinsadan kilometrin säteellä.

Kunnalla on rikas historia ja kulttuuri. Sen juuret ovat 1700-luvulla, ja se on ollut pitkään maa- ja metsätalouden keskus. Pihtiputaalla on kuitenkin ollut asutusta jo ennen ajanlaskun alkua, mikä kertoo sijainnista paikalla, jossa on luontaisesti hyvän elämisen edellytykset.

Se on paikka, jota mielellään kutsuu kodikseen.

Varhaiskasvatus

Järjestämme laadukasta, erityistarpeet ja tilanteet huomioivaa varhaiskasvatusta. Varhaiskasvatusta toteutetaan päiväkodeissa, hoitajien kodeissa tapahtuvassa perhepäivähoidossa ja ryhmäperhepäivähoidossa.

Esi- ja perusopetus

Pihtiputaan kunnassa perusopetusta järjestetään keskustan yhtenäiskoululla luokille 1-9 sekä Muurasjärven koululla luokille 1-6. Esiopetuksessa keskitytään leikinomaisen oppimisen kautta erilaisten taitojen kehittämiseen.

Pihtiputaan lukio

Lukio toimii Pihtiputaan koulukeskuksessa omassa kiinteistössään lähellä keskustaa, liikuntapaikkoja ja asuntoja. Haluamme taata opiskelijoillemme laadukasta ja nykyaikaista opetusta turvallisessa oppimisympäristössä.

Kansalais- ja musiikkiopisto

Kansalaisopistot ovat kaikille avoimia oppilaitoksia, joissa voi oppia uusia tietoja ja taitoja. Tarjontaan voi kuulua taideaineet, käsityön ja musiikin kurssit, kieli- ja kirjallisuuskurssit, kotitalouskurssit, liikuntakurssit, tietotekniikan kurssit, yhteiskunnallisia aineita ja kaikille avoimet yleisöluennot. Kansalaisopistossa ei suoriteta tutkintoja, vaan opinnot perustuvat elinikäisen oppimisen periaatteeseen sekä opiskelijan omaan haluun oppia ja kehittyä.

Sivistystoimen hallinto

Pihtiputaalla toimii erittäin vireä ja aktiivinen sivistystoimi yhdessä kunnan eri hallintokuntien, järjestöjen, yhdistysten ja seurakunnan kanssa. Toiminnassa on tärkeää kuntalaisten osallisuus ja vaikuttamismahdollisuudet. Tavoitteena on aktiivinen, alueella viihtyvä, tyytyväinen kuntalainen.