Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Kuntainfo

Pihtiputaan kunta

Pihtipudas on sopivan kokoinen kunta Järvi-Suomessa, nelostien varrella. Pihtipudas tarjoaa kaiken hyvään elämiseen, ja jos jotain puuttuu, löytyy se lähistöltä ‒ puolentusinaa kaupunkia sijaitsee parinsadan kilometrin säteellä.

Kunnalla on rikas historia ja kulttuuri. Sen juuret ovat 1700-luvulla, ja se on ollut pitkään maa- ja metsätalouden keskus. Pihtiputaalla on kuitenkin ollut asutusta jo ennen ajanlaskun alkua, mikä kertoo sijainnista paikalla, jossa on luontaisesti hyvän elämisen edellytykset.

Se on paikka, jota mielellään kutsuu kodikseen.

Pihtiputaalla

  • asuu 3 786 henkilöä (31.12.2022)
  • pinta-ala on 1 247,50 km², joista 172,58 km² on vesistöjä
  • väestötiheys on 3,5 asukasta/km²

Energiaa luonnosta

Läheinen luonto vesistöineen luo edellytyksiä monimuotoiselle harrastamiselle, olipa se sitten liikuntaa, metsästystä tai kalastusta. Myös marjat ja sienet ovat tärkeä osa metsän antimia.

Tämä kaikki kutsuu nauttimaan luonnosta.

Ympäröivät metsät ja vesistöt synnyttävät halun luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen. Pihtipudas onkin sitoutunut kestävään kehitykseen, ja on aktiivisesti mukana selvittämässä aurinko- ja tuulienergian, vihreän vedyn sekä bioenergian käytön mahdollisuuksia.

Vihreät arvot ja mahdollisuudet kutsuvat uusia yrityksiä alueelle.

Pihtipudas vuonna 1938

Pihtiputaan historia

Pihtiputaan historia tiivistettynä. Millaista oli asua 1900-luvun Pihtiputaalla ja minkälainen tarina Pihtipudas-nimen taustalla on.

Kylät

Pihtiputaan kunta muodostuu 13 elinvoimaisesta kylästä, jotka tarjoavat laadukkaita asumisen ja elämisen mahdollisuuksia.

Pihtiputaan oma voimakoru on saanut inspiraatiota Pihtiputaan upeasta luonnosta. Koe kivikautisen Pihtiputaan henki tuotuna Kalevala Korun valmistamaan uniikkiin koruun.

Pihtiputaan Mummo on mummoviisas vaikuttaja ja elämänilon puolestapuhuja. Mummon sydämellä on lista asioista, joihin hän haluaa vaikuttaa.

default

Pihtipudas lukuina

Tilastotiedot Pihtiputaasta.