Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Kansalais- ja musiikkiopistot

Kansalais- ja musiikkiopistot

Kansalaisopistot ovat kaikille avoimia oppilaitoksia, joissa voi oppia uusia tietoja ja taitoja. Tarjontaan voi kuulua taideaineet, käsityön ja musiikin kurssit, kieli- ja kirjallisuuskurssit, kotitalouskurssit, liikuntakurssit, tietotekniikan kurssit, yhteiskunnallisia aineita ja kaikille avoimet yleisöluennot. Kansalaisopistossa ei suoriteta tutkintoja, vaan opinnot perustuvat elinikäisen oppimisen periaatteeseen sekä opiskelijan omaan haluun oppia ja kehittyä.

Viitaseudun opisto

Kansalaisopistot ovat kaikille avoimia oppilaitoksia, joissa voi oppia uusia tietoja ja taitoja.
Tarjontaan voi kuulua taideaineet, käsityön ja musiikin kurssit, kieli- ja kirjallisuuskurssit, kotitalouskurssit, liikuntakurssit, tietotekniikan kurssit, yhteiskunnallisia aineita ja kaikille avoimet yleisöluennot. Kansalaisopistossa ei suoriteta tutkintoja, vaan opinnot perustuvat elinikäisen oppimisen periaatteeseen sekä opiskelijan omaan haluun oppia ja kehittyä.

Pihtiputaan kunnantalo
Käynti- ja postiosoite: Keskustie 9, 44800 Pihtipudas
Avoinna syys–toukokuussa tiistaisin ja torstaisin klo 9–15.
Suljettu lomaviikoilla 42 ja 9.

Viitasaaren alueen musiikkiopiston kanslia
Käyntiosoite: Koulukuja 8, 44500 Viitasaari
Postiosoite: Keskitie 10, 44500 Viitasaari
Avoinna syys–toukokuussa perjantaisin klo 9–15.
Suljettu lomaviikoilla 42 ja 9.

Ajankohtaisimmat kurssitiedot ja ilmoittautumisen löydät opistopalvelujen sivuilta. Ilmoittautua voi myös soittamalla numeroon 040 860 0767 arkisin klo 9–15.

Kurssipaikan voi peruuttaa maksutta opiston toimistoon puhelimitse, sähköpostitse tai internetissä. Koko lukuvuoden kestävät kurssit tulee peruuttaa 7.9. mennessä ja lyhytkurssit viimeistään kolme arkipäivää ennen kurssin alkua. Kurssille tulematta jättäminen tai maksun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Perumattomasta kurssista lähetetään aina kurssimaksulasku. Kausikortin haltijat joutuvat maksamaan kurssimaksun, jos jäävät pois kurssilta sitä perumatta. Kurssiperuutukset ilmoitetaan aina toimistoon – ei opettajalle.

Huom! Alle 10-vuotiailla lapsilla on koko lukuvuoden kestävissä ryhmissä oikeus yhteen tutustumiskertaan. Huoltajan tulee tehdä kurssiperuutus ennen ryhmän toista kokoontumiskertaa, jollei lapsi jatka ryhmässä. Kurssi laskutetaan, jos peruutus ei tule ajoissa.

Viitasaaren alueen musiikkiopisto

Musiikkiopisto  antaa tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää soitto- ja laulukoulutusta. Koulutus noudattaa opetushallituksen määrittelemää taiteen perusopetuksen musiikin laajaa oppimäärää. Musiikkiopisto järjestää konsertteja ja omia tapahtumia. Musiikkiopisto palvelee Viitasaaren, Pihtiputaan, Kinnulan ja Keiteleen kuntien opiskelijoita, mutta oppilaita voi olla myös muista kunnista.

Miia Kuusela

Opistotoimesta vastaava rehtori

miia.kuusela@pihtipudas.fi

044 459 7359

Anu Närhi

Toimistosihteeri (tuntiopettajien asiat)

anu.narhi@pihtipudas.fi

040 714 4488

Pauliina Näsänen

Musiikin suunnittelijaopettaja, vararehtori

pauliina.nasanen@pihtipudas.fi

044 709 1830

Anne Kivivuori

Liikunnan suunnittelijaopettaja

anne.kivivuori@pihtipudas.fi

040 714 4490

Katariina Kattelus

Tekstiilityönopettaja

katariina.kattelus@pihtipudas.fi

044 459 6969

Maarit Silvennoinen

Tekstiilityönopettaja

maarit.silvennoinen@pihtipudas.fi

044 459 6970