Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Pihtiputaan kunta sekä Pyhäjärven ja Kiuruveden kaupungit ovat selvittäneet vihreän siirtymän mahdollisuudet alueella – yhteistyö jatkuu ja tiivistyy

Pihtiputaan kunta sekä Pyhäjärven ja Kiuruveden kaupungit ovat selvittäneet vihreän siirtymän mahdollisuudet alueella – yhteistyö jatkuu ja tiivistyy

Pihtiputaan kunta sekä Pyhäjärven ja Kiuruveden kaupungit ovat tiivistäneet kunta- ja maakuntarajat ylittävää yhteistyötä ja selvittäneet alueellista potentiaalia vauhdittaakseen uusiutuvan energian investointeja alueella yhteisen 3K vihreän siirtymän esiselvitys -hankkeen myötä.

Ympäristöministeriön rahoittama hanke on nyt tullut loppusuoralle. Hankkeen päätösseminaari järjestettiin kutsutilaisuutena tiistaina 24. syyskuuta Pihtiputaalla seurakuntakeskus Sallilassa. Tilaisuuden pääpuhujana oli ministeri Mauri Pekkarinen aiheenaan vetytalouden tulevaisuuden näkymät Suomessa ja Euroopassa. Lisäksi tilaisuudessa kuultiin puheenvuorot vetyekosysteemeistä sekä vetyhankkeen kehittämisestä, unohtamatta tietenkään itse hankkeen antia alueen vihreän siirtymän potentiaalin ja vision esittelyn muodossa.

Hankkeen päättyessä kuntien yhteistyö ei lopu, vaan se jatkuu laaditun kuntien yhteisen vihreän siirtymän vision sekä tiekartan toimenpiteiden mukaisesti entistäkin tiiviimmällä yhteistyöllä ja hankkeiden edistämisellä alueellisen Invest in -toiminnan ja kaavoituksen keinoin seudullisesti. Seudulle tavoitellaan uusiutuvaa sähköä käyttäviä teollisia investointihankkeita sekä alueeseen sitoutuneita investoreita. 3K-hankkeen myötä on muodostettu kokonaisnäkemys investointipotentiaalista sekä niiden sijoittumismahdollisuuksista.
Vihreällä siirtymällä tarkoitetaan kuntatasolla investointeja, jotka eivät perustu luonnonvarojen ylikulutukseen ja fossiilisiin polttoaineisiin. Vihreän siirtymän investointien vauhdittaminen kunnissa on askel kohti ekologisesti kestävää taloutta ja kasvua. Toteutuessaan uusiutuvan energiahankkeiden investoinneilla on lisäksi merkittävä vaikutus kunta- ja aluetalouteen.

Lisätietoja
Pihtiputaan kunnanjohtaja Ari Kinnunen, ari.kinnunen@pihtipudas.fi. p. 044 459 6806
Pyhäjärven kaupunginjohtaja Henrik Kiviniemi, henrik.kiviniemi@pyhajarvi.fi, p. 044 445 7701
Kiuruveden kaupunginjohtaja Juha-Pekka Rusanen, juha-pekka.rusanen@kiuruvesi.fi, p. 050 355 5393
Pihtiputaan aluearkkitehti Helena Raatikainen, helena.raatikainen@pihtipudas.fi, p. 044 459 7389