Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Kansalais- ja musiikkiopisto

Kansalais- ja musiikkiopisto

Kansalaisopistot ovat kaikille avoimia oppilaitoksia, joissa voi oppia uusia tietoja ja taitoja. Tarjontaan voi kuulua taideaineet, käsityön ja musiikin kurssit, kieli- ja kirjallisuuskurssit, kotitalouskurssit, liikuntakurssit, tietotekniikan kurssit, yhteiskunnallisia aineita ja kaikille avoimet yleisöluennot. Kansalaisopistossa ei suoriteta tutkintoja, vaan opinnot perustuvat elinikäisen oppimisen periaatteeseen sekä opiskelijan omaan haluun oppia ja kehittyä.

Viitaseudun opisto

Kansalaisopistot ovat kaikille avoimia oppilaitoksia, joissa voi oppia uusia tietoja ja taitoja.
Tarjontaan voi kuulua taideaineet, käsityön ja musiikin kurssit, kieli- ja kirjallisuuskurssit, kotitalouskurssit, liikuntakurssit, tietotekniikan kurssit, yhteiskunnallisia aineita ja kaikille avoimet yleisöluennot. Kansalaisopistossa ei suoriteta tutkintoja, vaan opinnot perustuvat elinikäisen oppimisen periaatteeseen sekä opiskelijan omaan haluun oppia ja kehittyä.

Pihtiputaan kunnantalo
Käynti- ja postiosoite: Keskustie 9, 44800 Pihtipudas
Avoinna syys–toukokuussa tiistaisin ja torstaisin klo 9–15.
Suljettu lomaviikoilla 42 ja 9.

Viitasaaren alueen musiikkiopiston kanslia
Käyntiosoite: Koulukuja 8, 44500 Viitasaari
Postiosoite: Keskitie 10, 44500 Viitasaari
Avoinna syys–toukokuussa perjantaisin klo 9–15.
Suljettu lomaviikoilla 42 ja 9.

Ajankohtaisimmat kurssitiedot ja ilmoittautumisen löydät opistopalvelujen sivuilta. Ilmoittautua voi myös soittamalla numeroon 040 860 0767 arkisin klo 9–15.

Kurssipaikan voi peruuttaa maksutta opiston toimistoon puhelimitse, sähköpostitse tai internetissä. Koko lukuvuoden kestävät kurssit tulee peruuttaa 7.9. mennessä ja lyhytkurssit viimeistään kolme arkipäivää ennen kurssin alkua. Kurssille tulematta jättäminen tai maksun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Perumattomasta kurssista lähetetään aina kurssimaksulasku. Kausikortin haltijat joutuvat maksamaan kurssimaksun, jos jäävät pois kurssilta sitä perumatta. Kurssiperuutukset ilmoitetaan aina toimistoon – ei opettajalle.

Huom! Alle 10-vuotiailla lapsilla on koko lukuvuoden kestävissä ryhmissä oikeus yhteen tutustumiskertaan. Huoltajan tulee tehdä kurssiperuutus ennen ryhmän toista kokoontumiskertaa, jollei lapsi jatka ryhmässä. Kurssi laskutetaan, jos peruutus ei tule ajoissa.

Viitasaaren alueen musiikkiopisto

Musiikkiopisto  antaa tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää soitto- ja laulukoulutusta. Koulutus noudattaa opetushallituksen määrittelemää taiteen perusopetuksen musiikin laajaa oppimäärää. Musiikkiopisto järjestää konsertteja ja omia tapahtumia. Musiikkiopisto palvelee Viitasaaren, Pihtiputaan, Kinnulan, Keiteleen ja Lestijärven kuntien opiskelijoita, mutta oppilaita voi olla myös muista kunnista.

Henna-Mari Lintunen

Vs. opistotoimesta vastaava rehtori

henna-mari.lintunen@viitasaari.fi

044 459 7359

Miia Kuusela

Opistotoimesta vastaava rehtori

miia.kuusela@pihtipudas.fi

Poissa 1.8.2023-31.12.2023

Pirjo Kumpulainen

Toimistosihteeri

pirjo.kumpulainen@viitasaari.fi

044 459 7305