Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Kulttuuri ja vapaa-aika

Museot

Pihtiputaan kotiseutumuseo

Pihtiputaan kotiseutumuseo toimii vuonna 1857 rakennetussa viljamakasiinirakennuksessa. Alkuperäisessä makasiinirakennuksessa oli varkauksien ehkäisemiseksi kaksinkertaiset seinät, joiden välissä oli leveä käytävä, jotta viljalaareista ei voinut varastaa jyviä poraamalla reikää ulkoseinään. Myös lattia oli kaksinkertainen samasta syystä. Seinien välinen käytävä, ns. varassola on vielä nähtävissä erätaloutta esittelevässä huoneessa.

Pihtipudas on sijainnut keskeisellä paikalla maamme varhaishistoriassa. Vesistömme synty ja muutokset ovat luoneet parhaat edellytykset toimeentulolle kivikaudelle, josta todisteena ovat lukuisat esihistorialliset asuinpaikkalöydöt. Kotiseutumuseossa on kolmen vitriinikaapin kokoelma kivikauden esineistöä. Muu esineistö kuvaa pihtiputaalaista elämää 1800-1900-luvuilla.

Keihäsmuseo

Suomalaisen keihäänheiton historiaan on mahdollisuus tutustua Suomen ja koko maailman ainoassa keihäsmuseossa, joka sijaitsee Putaanportin alueella. Aiheeseen liittyvä keihäänheittäjäpatsas sijaitsee keskusurheilukentällä.

Kultakeramiikka
Putaanportintie 13
44800 Pihtipudas
Avoinna Kultakeramiikan aukioloaikoina
ma-pe 10-18, la 10-16, su 12-18