Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Ensimmäiset sinilevähavainnot on tehty Hiekan uimarannalla – Sinilevähavainnot löydät Järvi-meriwikin kartalta

Ensimmäiset sinilevähavainnot on tehty Hiekan uimarannalla – Sinilevähavainnot löydät Järvi-meriwikin kartalta

Ensimmäiset sinilevähavainnot on tehty Hiekan uimarannalla. Huomioithan, että sinilevätilanne voi vaihdella nopeasti sääolosuhteiden mukaan. Esimerkiksi tuuli voi hajottaa ja siirtää levälauttoja. Harkitse aina uimista tilanteen mukaan ja tarkista veden laatu silmämääräisesti ennen uimista.

Sinilevähavaintoja voit tarkastella Järvi-meriwikin kartalta. Uimarantojen sinilevätilannetta seurataan säännöllisten tarkastuskäyntien yhteydessä. Mikäli tarkastuskäynnillä havaitaan sinilevää, asetetaan rannalle varoituskyltti.

Sinilevähavainnoista voi ilmoittaa Järvi-meriwikin Havaintolähetin kautta. Havaintolähetti on älypuhelimille suunniteltu verkkosovellus, jolla voi helposti tallentaa havaintoja Järvi-meriwikiin suoraan havaintopaikalta. Havaintolähetti toimii verkkoselaimessa eikä vaadi sovelluksen asentamista sovelluskaupasta. Sen avulla voi levähavaintojen lisäksi ilmoittaa ja kirjata myös muita veden laatuun liittyviä tietoja, kuten lämpötilaa. Havaintolähettiä voi käyttää ilman kirjautumista palveluun.

Ohjeet sinilevän tunnistamiseen ja esiintymän runsauden arviointiin löydät Järvi-meriwikin sivuilta.