Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Asuminen ja eläminen

Asuminen ja eläminen

Pihtipudas on sopivan kokoinen kunta Järvi-Suomessa, nelostien varrella. Pihtipudas tarjoaa kaiken hyvään elämiseen, ja jos jotain puuttuu, löytyy se lähistöltä ‒ puolentusinaa kaupunkia sijaitsee parinsadan kilometrin säteellä.

Kunnalla on rikas historia ja kulttuuri. Sen juuret ovat 1700-luvulla, ja se on ollut pitkään maa- ja metsätalouden keskus. Pihtiputaalla on kuitenkin ollut asutusta jo ennen ajanlaskun alkua, mikä kertoo sijainnista paikalla, jossa on luontaisesti hyvän elämisen edellytykset.

Se on paikka, jota mielellään kutsuu kodikseen.

Asuminen, kaavoitus ja rakentaminen

Tältä sivulta löydät asumisen huoltoon liittyvät asiat, asunnon hakemislomakkeen ja vapaat asunnot sekä rakentamiseen ja kaavoitukseen liittyvät asiat.

Ympäristö, kadut ja liikenne

Tältä sivulta löydät ympäristöön ja katuhin sekä liikenteeseen liityvät asiat. Lisäksi satamat ja venerannat sekä ohjeet niiden käyttöön on koottu tälle sivulle.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Pihtiputaan sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista. Tiedot palveluista sekä asiointikanavista löytyvät hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa siitä, että saat ja löydät tarvitsemasi palvelut.