Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Vapaa-aika ja hyvinvointi

Vapaa-aika ja hyvinvointi

Pihtipudas on sopivan kokoinen kunta Järvi-Suomessa, nelostien varrella. Pihtipudas tarjoaa kaiken hyvään elämiseen, ja jos jotain puuttuu, löytyy se lähistöltä ‒ puolentusinaa kaupunkia sijaitsee parinsadan kilometrin säteellä.

Kunnalla on rikas historia ja kulttuuri. Sen juuret ovat 1700-luvulla, ja se on ollut pitkään maa- ja metsätalouden keskus. Pihtiputaalla on kuitenkin ollut asutusta jo ennen ajanlaskun alkua, mikä kertoo sijainnista paikalla, jossa on luontaisesti hyvän elämisen edellytykset.

Se on paikka, jota mielellään kutsuu kodikseen.

Matkailu

Keski-Suomen pohjoisosassa sijaitseva Pihtipudas tunnetaan Niemenharjun upeista harjumaisemista ja kauniista vesistöistä. Sijainti keskellä Suomea, Valtatien E75 eli Nelostien varrella tuo hyvät liikenneyhteydet Pihtiputaalle niin pohjoisesta kuin etelän suunnastakin.

Liikunta ja ulkoilu

Pihtipudas tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet liikunnan ja ulkoilun ystäville. Paikkakunnalta löytyy kattava valikoima urheiluseuroja ja liikuntatiloja, joissa voi harrastaa esimerkiksi jalkapalloa, salibandya, lentopalloa ja paljon muuta. Talvisin Pihtiputaalla voi nauttia hiihtoladuista ja luistelumahdollisuuksista.

Kulttuuri ja vapaa-aika

Pihtiputaan kulttuuri heijastelee vahvasti paikallista perinnettä ja yhteisöllisyyttä. Alueen museot tarjoavat ikkunan menneisyyteen, kuten esimerkiksi Pihtiputaan kotiseutumuseo, joka esittelee paikkakunnan historiaa ja perinteitä.

Nuoriso

Nuorisopalvelut tarjoaa monipuolisia harrastus- ja toimintamahdollisuuksia alle 29-vuotiaille pihtiputaalaisille nuorille. Nuorisopalvelujen tarkoituksena on nuorisolain hengen mukaisesti tukea lasten ja nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää aktiivista kansalaisuutta ja sosiaalista vahvistumista sekä parantaa lasten ja nuorten kasvu- ja elinolosuhteita Pihtiputaalla.

Harrastukset

Pihtiputaalla järjestetään monipuolista harrastustoimintaa.

Kirjasto

Kirjasto tarjoaa monipuolisia palveluita kirjojen lainaamisen lisäksi. Voit esimerkiksi lainata liikuntavälineitä tai työkaluja. Kirjasto tarjoaa myös erilaisia opastuksia ja kotipalvelua sitä tarvitseville.