Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Ilmastokysely asukkaille – vaikuta kuntasi ilmastotyöhön

Ilmastokysely asukkaille – vaikuta kuntasi ilmastotyöhön

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat haluavat kuulla alueen vakituisten ja vapaa-ajan asukkaiden ajatuksia siitä, millaisiin asioihin kuntien toivotaan ilmastotyössään panostavan. Ilmastokyselyssä kartoitetaan myös kuntalaisten kiinnostusta oman elämäntavan kestävyyden tarkasteluun ja arkisiin ekotekoihin.

Pohjoisen Keski-Suomen ilmastosuunnitelma –hankkeessa tehdään ilmastosuunnitelmat Kannonkosken, Karstulan, Kinnulan, Kivijärven, Kyyjärven ja Pihtiputaan kunnille sekä Saarijärven ja Viitasaaren kaupungeille kevääseen 2025 mennessä. Kuntakohtaiseen ilmastosuunnitelmaan asetetaan kasvihuonekaasupäästöjä koskeva vähennystavoite sekä toimenpiteet, joilla tavoite tullaan saavuttamaan. Vaikuttava ilmastotyö vaatii kuntien, sen asukkaiden ja yritysten tiivistä yhteistyötä. Kyselyn vastauksia tullaankin hyödyntämään ilmastotiekartan laatimisessa.

Kysely on avoinna 18.2.2024 asti. Kysymyksiin vastaaminen vie noin 15 minuuttia. Kyselyyn voit käydä vastaamassa paperisena myös Karstulan, Kannonkosken, Kinnulan, Kivijärven, Kyyjärven, Saarijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren kirjastoissa ja jättää kyselyn kirjaston henkilökunnalle kirjastojen aukioloaikoina.

Kuntien ilmastotyöryhmät edistävät alueen kestävää kehitystä

Asukkaat, yritykset, yhdistykset ja muut yhteisöt ovat tervetulleita liittymään kunnan ilmastotyöryhmään, jonka tarkoituksena on edistää kestävän kehityksen mukaista toimintaa oman kunnan alueella. Kuntakohtaiset ilmastotyöryhmät perustetaan kevään 2024 aikana. Ilmastokyselyn lopussa voit jättää yhteystietosi, jos olet kiinnostunut osallistumaan työryhmän tapaamisiin. Ilmastotyöryhmät kokoontuvat ensimmäisen kerran helmi-maaliskuussa 2024.

Voit myös olla suoraan yhteydessä Ilmastosuunnitelma –hankkeeseen (jenni.lemettinen@viitasaari.fi, p. 040 627 7128).

Pohjoisen Keski-Suomen ilmastosuunnitelma –hankkeesta voit lukea lisää hankkeen verkkosivulta: www.viitasaari.fi/ilmastosuunnitelmahanke
Hanketta rahoittaa ympäristöministeriö.

Oman elämäntapasi kestävyyttä voit tutkia esimerkiksi Sitran elämäntapatestillä tai Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämällä Ilmastodieetti-sivustolla.
https://elamantapatesti.sitra.fi
https://ilmastodieetti.fi