Siirry suoraan sisältöön

Pihtiputaan kunta

Opiskele sosionomiksi verkossa – Pihtiputaalla aloitettavista opinnoista infotilaisuus torstaina 2.11.2023

Opiskele sosionomiksi verkossa – Pihtiputaalla aloitettavista opinnoista infotilaisuus torstaina 2.11.2023

Pihtiputaalla ja Viitasaarella aloitetaan sosionomin polkuopinnot yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa. Opinnoista järjestetään etäyhteydellä koulutusinfo torstaina 2.11.2023 klo 15. Kaikille avoimeen tilaisuuteen voi osallistua Zoom-järjestelmässä osoitteessa https://savonia.zoom.us/j/5773157323

Opinnoista on esite PDF-muodossa, joka sopii myös tulostamiseen. Alla on tekstinä esitteen sisältö linkkeineen.

Savoniassa on avoimien polkuopintojen lisäksi tarjolla myös erillisopintokokonaisuus valmiille sosionomeille, jotka haluavat erikoistua varhaiskasvatukseen. Tästä opintokokonaisuudesta on tietoa Savonian verkkosivuilla.

Polkuopinnoissa opiskelijat opiskelevat sosionomin tutkintoon kuuluvia ensimmäisen opiskeluvuoden opintoja Savonian avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoina. Kun polkuopiskelija on suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa sosionomin tutkintoon kuuluvia opintoja vähintään 60 opintopistettä, hän hakeutuu tutkinto-opiskelijaksi ilman erillistä valintakoetta. Tämän jälkeen erillistä opintomaksua ei ole.

Sosionomin tutkinnon suorittaminen kestää noin 3,5 vuotta. Opinnoissa ei ole työkokemus- tai pohjakoulutusvaatimusta.

Sosionomi työelämässä
Polkuopinnot sopivat henkilöille, jotka haluavat hankkia sosiaalialan osaamista. Tavoitteena on opiskella sosionomin ammattikorkeakoulututkinto. Sosionomi (AMK) toimii asiantuntijana mm. sosiaali- ja terveyspalveluissa, varhaiskasvatuksessa, lastensuojelu- ja perhetyössä, aikuissosiaalityössä ja vanhustyössä.

Miten ja mitä opiskellaan?
Polkuopiskelijat opiskelevat ensimmäisen vuoden opinnot integroituna tutkinto-opiskelijaryhmään. Tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan voit tutustua Savonian verkkosivuilla. Opetus toteutuu verkko-opintona. Opintoihin voi kuulua yksittäisiä läsnäolovelvollisia opiskelupäiviä. Opinnoissa on säännöllisesti toistuvat kontaktiopetuspäivät, jotka toteutuvat verkkoympäristössä.

Polkuopintoihin kuuluu yksi harjoittelu, jonka opiskelija tekee alalle  soveltuvalla, valitsemallaan työpaikalla. Harjoittelupaikat sijaitsevat Pihtiputaan ja Viitasaaren alueella.

Opiskelussa tarvitaan oma tietokone kameralla, toimiva etäyhteys sekä mikrofonikuulokkeet.

Miten polkuopintoihin ilmoittaudutaan?
Polkuopintoihin ilmoittautuminen aikavälillä 6. – 10.11.2023 Savonian koulutuskalenterissa. Ilmoittautuminen alkaa 6.11. klo 16.00 osoitteessa https://ella.eduplan.fi/savonia

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Opiskelu alkaa 9.1.2024.

Mitä polkuopinnot maksavat?
Savonian avoimen ammattikorkeakoulun vuosimaksu on 350 euroa. Tämä antaa oikeuden opiskella 12kk ajan.

Polkuopintojen aikaiset tuet?
Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa ei oikeuta opintotukeen eikä opintososiaalisiin etuuksiin.

Jos olet työtön työnhakija, neuvottele opinnoista TE-toimiston kanssa ennen ilmoittautumista opintoihin. Työssä olevien on mahdollista saada Työllisyysrahaston aikuisopintorahaa opintovapaan ajaksi, jos muut edellytykset täyttyvät.

Polkuopintojen suorittamisen jälkeen opiskelija saa tutkinto-opiskeluoikeuden ja siirtyy korkeakouluopiskelijan opintososiaalisten etuuksien piiriin.